Topul celor mai bogate case regale din lume. Ce familie are o avere de peste 1,4 trilioane de dolari

Care sunt cele mai bogate familii regale din lume și cum și-au construit acestea averile de-a dreptul impresionante.

În lumea regalității, titlul nu echivalează întotdeauna cu o avere uriașă. Totuși, pentru aceste familii regale, bogăția vine la pachet cu statutul. Deși familiile regale europene, precum cea britanică și cea spaniolă, sunt printre cele mai influente, topul celor mai bogate case regale este dominat de ”Coroanele” din Orientul Mijlociu. Acestea, deși au mai puține proprietăți decât, de exemplu, Regele Charles, stau mult mai bine la capitolul lichidități.

Cele mai bogate familii regale în 2024

Bogăția și sângele albastru caracterizează aceste familii regale, care au reușit să acumuleze averi impresionante de-a lungul secolelor. De la resurse petroliere la investiții strategice, aceste case regale domină topurile financiare mondiale, demonstrând că titlul regal poate veni cu beneficii economice considerabile.

Familia Regală Britanică- avere de 88 de miliarde de dolari

Familia regală britanică, deși nu este cea mai bogată din lume, este cu siguranță cea mai influentă. Potrivit revistei Forbes, valoarea familiei regale britanice, acum condusă de Regele Charles, se ridică la 88 de miliarde de dolari. Majoritatea acestor bani provin din grantul suveran, o plată anuală fixă din fonduri publice, și din diverse investiții imobiliare. Până la decesul său anul trecut, Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai bogat membru al acestei familii, cu o avere personală netă de 428,3 milioane de dolari.

Cele mai bogate case regale din lume! Casa Nahyan, Abu Dhabi – 150 de miliarde de dolari

Cu o avere estimată la 150 de miliarde de dolari, Casa Nahyan din Abu Dhabi își datorează prosperitatea resurselor petroliere din regiune. Familia joacă un rol esențial în guvernul și dezvoltarea Abu Dhabi, investind masiv în imobiliare și infrastructură.

Casa Thani, Qatar – 335 de miliarde de dolari

Familia regală din Qatar, condusă de Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, are o avere de 335 de miliarde de dolari, obținută în principal din zăcămintele vaste de gaze naturale. Familia Thani a investit în imobiliare de renume, cum ar fi zgârie-norii Shard din Londra, și deține acțiuni în Empire State Building, Barclays, British Airways și Volkswagen.

Casa Sabah, Kuweit – 360 de miliarde de dolari

Cu o avere de 360 de miliarde de dolari, familia Al Sabah din Kuweit a profitat de prosperitatea petrolieră a națiunii. Dinastia a condus țara din 1752, iar actualul emir este Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. Familia regală, cu aproximativ 1.000 de membri, a investit în participații gigantice la companii importante din Statele Unite.

Casa Saud, Arabia Saudită – 1,4 trilioane de dolari

De departe cea mai bogată familie regală din lume, Casa Saud din Arabia Saudită controlează o avere de 1,4 trilioane de dolari. Principala sursă de venit este petrolul, familia conducând unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol din lume. Conducând din 1744, regatul Arabiei Saudite este numit după această familie regală, condusă în prezent de Regele Salman Al Saud. Familia regală numără aproximativ 15.000 de membri, făcând-o nu doar cea mai bogată, ci și una dintre cele mai numeroase familii regale din lume.

https://www.money.ro/arabia-saudita-ar-discuta-cu-firme-de-capital-de-risc-precum-andreessen-horowitz-crearea-unui-fond-de-40-de-miliarde-de-dolari-pentru-investitii-in-ai/

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed