AcasăTech&ScienceTopul operatorilor telecom cu cele mai multe reclamaţii primite

Topul operatorilor telecom cu cele mai multe reclamaţii primite

Datele ANCOM arată că cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicaţii electronice furnizate de RCS&RDS – 18%, Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România) – 15%, Vodafone România – 13%, Orange România – 12% şi Telekom România Communications (fostul Romtelecom) – 12%.

În 2013, dintr-un total de 1.155 de plângeri, cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicaţii furnizate de Orange România – 17%, Telekom România Communications – 16%, RCS&RDS – 14%, Vodafone România – 12% şi Telekom România Mobile Communications – 12%.

“Aproape jumătate dintre reclamaţii au vizat aspecte privind derularea contractelor încheiate în scris sau la distanţă cu operatorii, în timp ce nemulţumirile legate de calitatea serviciilor de comunicaţii s-au dublat comparativ cu anul 2013”, se arată într-un comunicat al ANCOM remis MEDIAFAX.

Şi în anul 2014 principala nemulţumire a utilizatorilor de comunicaţii din România a fost relaţia contractuală cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice – 45% din totalul reclamaţiilor primite de ANCOM au reprezentat sesizări privind derularea relaţiei contractuale.

“Aspectele reclamate au vizat derularea, prelungirea şi încetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii în contracte, dar şi faptul că furnizorii nu au răspuns la reclamaţiile sau cererile utilizatorilor de reziliere a contractelor”, se mai spune în comunicat.

Ultimele Articole