Topul orașelor cu cei mai mulți miliardari din lume. Care este pe primul loc

0
3
Topul orașelor cu cei mai mulți miliardari din lume. Care este pe primul loc

Cei mai bogați oameni ai planetei pare că preferă să se strângă în comunități, în orașe unde ritmul de viață este alert, pentru a rămâne permanent în lumea afacerilor.

După câțiva ani în care nucleul miliardarilor părea că s-a mutat în China, New York-ul redevine cel mai bogat oraș de pe mapamond, cu peste 100 de miliardari și …380.000 milionari în dolari. În total, o avere cumulate de peste 3000 miliarde de dolari. Din acest top au dispărut orașe care, ani la rând s-au calificat, amintim: Frankufurt, Osaka ori Tokio.

Pe următoarea poziție se găsește Hong Kong-ul, cu 87 miliardari. Cel mai bogat dintre ei este Lee Shau-kee, proprietarul holdingului Henderson Land Development şi cofondator al Sun Hung Kai, cu o avere de 28,1 miliarde de dolari. Ambele companii au afaceri în zona imobiliară.

Pe locul trei se situează Moscova, care este cămin pentru 70 miliardari ai lumii.

Capitala bogășilor Chinei, Beijing se găsește pe locul patru (cu o avere totală de 218 miliarde dolari). Cel mai bogat dintre aceştia este proprietarul companiei ByteDance, care deţine şi aplicaţia TikTok, Zhang Yiming. Averea estimată a acestuia este de 16,2 miliarde de dolari.

Comediantul Constantin Zamfirescu s-a întors pe scenă după ce a învins cancerul

Pe locul 5 se găsește Londra, cu ”doar” 56 miliardari.

Shanghai, China  (locul 6), cu 46 miliardari.

Shenzhen, China (locul 7), cu 44 miliardari care dețin 220,2 miliarde dolari.

Mumbai, India (locul 8) cu 38 miliardari și 149,3 miliarde dolari. Cel mai bogat din Asia trăiește acolo, este vorba de proprietarul companiei Reliance Industries, Mukesh Ambani, cu o avere de 52,7 miliarde de dolari.

San Francisco, Statele Unite (locul 9) are 37 miliardari, averea totală fiind de 90,7 miliarde dolari.

Singapore (locul 10) cu 31 miliardari și o avere cumulată de 95,3 miliarde dolari

Un cunoscut solist a murit chiar de ziua lui! Folkul românesc este în doliu