Un cunoscut solist a murit chiar de ziua lui! Folkul românesc este în doliu

Artistul ce a cunoscut consacrarea în Cenaclul Flacăra, a murit după ce l-a urat telefonic fiica sa, solista de jazz Ioana Andreea Siia.

Ion Chiriac se afla la casa părintească din Ghermănești, jud Vaslui, unde petrecerea cu frații și prietenii săi. Frații Ion și Gelu Chiriac s-au lansat în 1974 și au susșinut sute de spectacole la festivalurile de profil, ba chiar pe stadioane după ce poetul Adrian Păunescu i-a luat sub protecția sa, în legendarul Cenaclu Flacăra, unde au făcut cunoscute la nivel național multe cântece, amintim: ”Trandafirul galben”, ”Moartea căprioarei” ori ”Așteptând-o de 2 vise”. După ”Flacăra”, Frații Chiriac au continuat să cânte alături de mari artiști de muzică ușoară precum Savoy, Mirabela Dauer ori Angela Similea. În ultimii ani s-au renunit la îndemnul lui Andrei Păunescu și au cântat la spectacolele fiului marelui poet ce duce mai departe istoria Cenaclului Flacăra, cea mai mare manifestare artistică din Europa de Est.

Frații Chiriac și Andrei Păunescu

Divorț de aproape două miliarde de dolari în showbiz! Kim Kardashian se desparte de Kanye West

Polițiștii din Vaslui au deschis imediat o anchetă, pentru a stabili cauza exactă a decesului. În acest moment, se așteaptă rezultatele oficiale ale autopsiei, care urmează să fie trasmise de către medicii legiști. Soția artistului a suferit un șoc atunci când și-a dat seama ce s-a întâmplat. Se crede că ar fi vorba despre un stop cardio-respirator, dar acest lucru nu a fost confirmat în mod oficial.

„Astazi, 20 februarie, taticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu totii, i-am cantat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primeasca în Veșnicie (stop cardio respirator) . Toată fiinta mea e distrusa momentan și în soc, de aceea va rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeti o lumanare, pentru ca sufletul lui sa fie in Lumina. Pentru tatal, omul si marele artist Ioan Chiriac, va mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacara. Să-i păstrăm vie amintirea, datorita lui cânt și exist pe acest pământ”, a spus fiica artstului, solista Siia Ioana Andreea.

Comediantul Constantin Zamfirescu s-a întors pe scenă după ce a învins cancerul

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed