Tot mai mulți refugiați forțează granița României

Duminică dimineața, un grup de 17 migranți din Siria şi Irak au fost prinşi când încercau să intre din Serbia în România, scrie digi24.ro.

 

Autoritățile întâlnesc şi situaţii dramatice. Sâmbătă, în Timiş, printre refugiaţi au găsit şi un bebeluş de zece zile, a cărui mamă era atât de îngrozită de situaţia din Siria încât a preferat să rişte să nască pe drumul spre Vest.

 

Anul trecut, aproape o mie de refugiaţi au încercat să intre ilegal în România.

 

Migranții care trec prin România au găsit o nouă rută spre vest. După ce granița Ungariei cu Serbia a fost ultrasecurizată, iar polițiştii din Timiș au început să le ştie fiecare traseu, acum s-au reorientat și forţează frontiera din Caraş-Severin.

 

Pe cei 150 de kilometri cât ține frontiera sârbă în județul Caraş-Severin, poliţiştii sunt mereu în alertă. La granița României cu Serbia, migranții merg pe jos zece sau chiar 15 kilometri pentru a intra la noi în țară. Poliţiştii de frontieră le cer cetăţenilor români care văd grupuri de refugiaţi să anunţe imediat autorităţile.

 

Cei care văd migranţi, pot anunţa autorităţile la numărul de telefon 021 9590. Anul trecut, peste 1.000 de persoane au fost capturate de poliţiştii de frontieră români. Ţara noastră a intrat oficial pe harta migrației în toamna anului 2015 când Ungaria a terminat de construit gardul de la frontiera cu Serbia.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed