Traian Băsescu: nu sunt nici doctor, nici dottore

0
7
Traian Băsescu: nu sunt nici doctor, nici dottore

“Niciodată nu am făcut cursuri de masterat, nu sunt nici doctor, nici dottore. […] Singurul lucru care se află trecut în CV-ul meu la capitolul studii este legat de absolvirea Institutului de Marină Mircea cel Bătrân, Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială  […] În 1995 am absolvit cursurile avansate de management în industria transportului maritim la Academia Norvegiană ca bursier al statului norvegian. […] Vreau să precizez foarte clar, nu mi-a dat nimeni nici-o diplomă de master pentru asta şi n-am scris aşa ceva în CV-ul meu. Cu atât mai puţin o diplomă de doctor sau de dottore pe la Catania.” TRAIAN BĂSESCU, Preşedintele României

 

Traian Băsescu spune că nu are nevoie de diplome de studii pentru a fi un om împlinit. Ba mai mult, anii petrecuţi la cârma “celor mai mari şi riscante” nave ale ţării cântăresc mai mult decât orice masterat sau doctorat.

 

“Eu am atins vârful carierei mele. Pe ceea ce am ştiut să fac. […] Eu nu m-am apucat de politică înainte să fiu un excelent profesionist […] Am sentimentul că profesional sunt un om împlinit.” mai spune Băsescu.

 

Preşedintele i-a atacat dur pe oamenii politici care au plagiat pentru a dobândi diverse titluri ştiinţifice şi i-a invitat să se retragă din politică. “Îi invit pe cei care nu au reuşit în profesie şi îşi împodobesc cariera politică cu tot soiul de titluri furate să renunţe la politică. […] Mi se pare că am ajuns la un moment al adevărului în care impostura din politică trebuie să dispară”

 

Reacţia lui Traian Băsescu vine după ce fostul ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, în faţa sediului ANI, că dacă tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate şi masterul dat în Norvegia de preşedintele Băsescu ar trebui verificat. Pop a dat de înţeles că şi şeful statului ar fi plagiat. Traian Băsescu a replicat că informaţia conform căreia în CV-ul său ar fi un masterat este o minciună şi a cerut să nu i se atribuie niciun fals titlu ştiinţific.

 

“Nu mă faceţi master pentru că nu mă recunosc eu a fi, nu mă faceţi nici doctor, pentru că nu mă recunosc eu a fi”