x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(7) "externe"

Tratamentul care l-a pus pe picioare în câteva zile pe Donald Trump devine accesibil oamenilor de rând

Guvernul Statelor Unite a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi furnizarea a până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru Covid-19, o clasă similară cu a medicamentului cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.10.2020, 17:34

Acordul, convenit în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni Cobid-19, mai ales în cazul populaţiei cu vârste de peste 80 de ani, aflată în categoria de risc ridicat, a anunţat Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA, informează News.ro.

Bucureștiul, la un pas de carantină. Anunțul premierului

Tratamentul a ajuns în centrul atenţiei după ce Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals, săptămâna trecută. Preşedintele a publicat  şi un video pe Twitter, în care i-a lăudat beneficiile.

Într-o convorbire telefonică făcută publică vineri, un oficial important din domeniul sănătăţii a spus că guvernul american se aşteaptă să pună la dispoziţie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 similar cu cel administrat lui Trump.

În sfârșit o veste bună! Vom avea nu unul, ci două vaccinuri până la sfârșitul anului