x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(4) "news"

În sfârșit o veste bună! Vom avea nu unul, ci două vaccinuri până la sfârșitul anului

Profesorul Alexandru Rafila, afirmă că, până la finele acestui an, ar putea fi autorizate două vaccinuri dintre cele patru la care lucrează mari asocieri de companii şi care se află în stadii foarte avansate de cercetare.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.10.2020, 9:50

”Cred că până la sfârşitul anului vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri. Până în decembrie 2020 cred că cel puţin două vaccinuri vor fi autorizate”, a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă seară, la Antena 3.

Jumătate de miliard de dolari pentru un tratament pentru Covid-19

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a precizat că “sunt mai multe companii, de obicei sunt asocieri de companii” care lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri pentru prevenirea virusului SARS-CoV-2 şi care se află în stadii foarte avansate.

Rafila a arătat că cei care lucrează pentru elaborarea unui vaccin anti covid 19 sunt Pfizer în colaborare cu o companie de biotehnologie, Sanofi cu GSK, compania americană Moderna şi compania Astra-Zeneka în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Aceste companii sunt în studiile de fază 3, cel mai avansat înainte de a obţine aprobarea. Autorizarea se obţine pe baza unui dosar care merge cu nişte dovezi ştiinţifice ale siguranţei şi eficacităţii acestor vaccinuri”, a explicat Rafila.

El a precizat că în funcţie de acest dosar de acordă licenţa pentru producţie, iar după obţinerea licenţei fiecare lot de vaccin obţine autorizaţia de punere pe piaţă.

Un nou trend în turism: Se cumpără tot mai multe ”vacanțe către nicăieri”

”Aceste vaccinuri sunt vaccinuri moderne care conţin, au la bază ARN-Mesager, o formă de acid nucleic care determină în organism dacă e introdus sinteza unor proteine de suprafaţă, similare cu cele pe care le are virusul Corona şi în felul acesta se generează un răspuns imun. Până acum nu au fost folosite astfel de vaccinuri, sunt nişte vaccinuri avansate”, a mai declarat Rafila.

El a spus că, exceptând vaccinul dezvoltat de compania Sanofi, care este unul ”clasic”, celelalte la care se lucrează necesită condiţii excepţionale de transport, întrucât ”sunt foarte sensibile la variaţiile de temperatură” şi ele trebuie menţinute la temperaturi între minus 70 şi minus 80 de grade.