Trecem la euro peste patru ani. Ne mai luăm credite în lei?

„Câştigi în lei, trebuie să-ţi iei credit în lei. Are sens să-ţi iei credit în lei mai ales în programele statului garantate în lei. Mai sunt 4 ani de risc valutar. Sigur, e un risc foarte mic, pentru că intrăm pe parcursul de adoptare euro, dar, şi aşa, sunt de părere că trebuie să iei credit în moneda în care îţi iei salariul”, a declarat Liviu Voinea, ministrul bugetului, citat de zf.ro.

 

El a explicat că România va adopta în câteva zile un plan detaliat de trecere la moneda euro, astfel încât să nu repete greşelile făcute de celelalte ţări care au trecut la moneda unică şi care au dus la creşteri artificiale de preţuri.

 

Ministrul a mai susţinut şi cu alte ocazii că preţurile nu vor creşte odată cu trecerea României la moneda unică europeană, în schimb avantajul este că va fi eliminat riscul valutar.

 

„Pe baza progreselor realizate în privinţa convergenţei reale şi nominale, a evoluţiei reformelor structurale şi a perspectivelor solide de creştere economica, Guvernul României a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru aderarea României la zona euro”, se arată într-un comunicat care a fost publicat de Ministerul Finanţelor Publice pe site-ul propriu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed