Trei diferențe importante între Bitcoin și Dogecoin

Dogecoin, o criptomonedă inspirată de un meme, a atins un nivel record miercuri. Prețul său a crescut cu peste 12.000% în acest an iar nume mari, precum Elon Musk, ridică moneda digitală în slăvi. Astfel, dogecoinul a devenit una dintre cele mai mari criptomonede, alături de bitcoin, care în sine a atins un record nou de peste 63.000 de dolari luna trecută.

Dar între cele două criptomonede există diferențe majore. Iată trei distincții importante între dogecoin și bitcoin, potrivit experților, citați de CNBC:

 

Bitcoin are „o deficiență încorporată”

 

„Există multe diferențe între dogecoin și bitcoin”, spune Meltem Demirors, directorul de strategie CoinShares. Una dintre „cele mai importante” este furnizarea fiecăruia, spune ea.

Dogecoinul este inflaționist, afirmă Demirors, ceea ce înseamnă că „mai multe doge sunt tipărite în fiecare minut al fiecărei zile, oferindu-i dogecoinului o aprovizionare potențial infinită”.

Citește și: Este DOGECOIN mai bun decât BITCOIN? Aveți grijă să nu investiți totul în loterie

 

De exemplu, „în fiecare minut din fiecare zi, se emit încă 10.000 de dogecoin. Aceasta echivalează cu aproape 15 milioane de doge pe zi sau peste 5 miliarde de doge pe an”, spune ea.

Un plafon nelimitat de aprovizionare poate avea un impact negativ asupra valorii în timp.

Bitcoin, pe de altă parte, are o ofertă finită de 21 de milioane, ceea ce creează o „penurie încorporată … asemănătoare cu modul în care aurul sau diamantele sunt valoroase pentru că sunt rare”, susține James Ledbetter, editor al buletinului informativ fintech FIN.

Din cauza acestei diferențe, „văd că majoritatea oamenilor tranzacționează dogecoin pe termen scurt”, investitorii sperând să obțină un profit rapid „și alegând să dețină bitcoin pe o durată mai lungă”, spune Demirors.

 

Dogecoin a fost „creat în glumă”

 

O altă diferență între dogecoin și bitcoin este premisa pentru care fiecare a fost creat.

Bitcoin a fost lansat în 2009 cu o carte albă extrem de detaliată scrisă de Satoshi Nakamoto, pseudonimul folosit de creatorul sau creatorii bitcoinului . Intenția lui Nakamoto era ca bitcoinul să devină o monedă digitală proeminentă descentralizată. Susținătorii Bitcoin consideră criptomoneda ca aur digital și o acoperire împotriva inflației.

Încrederea în bitcoin a crescut în rândul investitorilor instituționali pe parcursul perioadei sale de 12 ani, ceea ce a dus la vânzarea criptomonedelor la prețuri record în acest an.

În comparație, dogecoin a fost creat ca o glumă în 2013 de către inginerii software Billy Markus și Jackson Palmer. Pe baza memei „Doge”, care înfățișează un câine shiba inu, Markus și Palmer nu au intenționat ca dogecoinul să fie luat în serios.

A fost „creat pentru tâmpenii”, a scris Markus într-un post recent de pe Reddit . „L-am aruncat împreună, fără nicio așteptare sau plan. A durat aproximativ 3 ore să-l realizăm”.

Ca urmare, dogecoinul nu are dezvoltare tehnică și nu este la fel de sigur ca bitcoin.

De-a lungul anilor, Markus a fost surprins să vadă cât de repede a crescut comunitatea dogecoin, pentru că lumea s-a îndrăgostit și mai tare de meme-ul câinelui shiba inu. În plus, criptomoneda a explodat după postările pe social media ale lui Musk și Mark Cuban .

Dar „pentru mulți oameni, investițiile devin o formă de divertisment”, spune Demirors. „Pentru dogecoin, meme-ul este mesajul. Pe măsură ce influența FinTwit [twitter din industria financiară] crește, crește și modul în care acestea mișcă piețele noastre.”

Cu toate acestea, atât dogecoinul, cât și bitcoinul au fost ambele numite investiții riscante, deoarece criptomonedele sunt extrem de volatile . De fapt, experții avertizează că investitorii procedează cu prudență înainte de a cumpăra dogecoin, considerând că raliul său este foarte speculativ . La rândul lor, experții avertizează  că oamenii ar trebui să investească doar ceea ce își pot permite să piardă.

 

Bitcoin are un ecosistem bine finanțat

 

Deși timp de mulți ani dogecoin a fost dezvoltat de ingineri care au copiat codul exact din software-ul bitcoin, bitcoin are un ecosistem extins și bine finanțat, care nu există la dogecoin.

Mike Novogratz, un cripto bull și CEO al Galaxy Digital, a declarat pentru „Squawk Box” de la CNBC pe 20 aprilie, că Bitcoin este „un magazin de valoare bine gândit, bine distribuit, care a durat 12 ani și este în creștere, în timp ce dogecoin are literalmente doi tipi care dețin 30% din întreaga ofertă.” ”Cred că este periculos, deoarece odată ce entuziasmul moare, dacă moare, va fi un drum lung în jos. Dar nu vreau să discreditez”, a mai spus Novogratz, despre dogecoin.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed