Trenuri anulate și întârzieri de peste 200 de minute în Gara de Nord, din cauza vremii

Mai multe trenuri pe relaţia Bucureşti Nord – Constanţa şi retur, dar şi pe Feteşti – Bucureşti Obor şi retur au fost anulate astăzi, din cauza condiţiilor meteo extreme. De asemenea, sunt trenuri care vin dinspre Constanţa şi Galaţi, dar şi un tren care pleacă spre Braşov (1680) cu întârzieri cumulate de câteva ore.

Lista trenurilor anulate astăzi, 26.11.2023, conform clubferoviar.ro:

-IR 1580, IR 1882, IR1586, IR1682 în relația Constanța-București Nord
-IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relația București Nord -Constanța
-R 8004/8007 în relația Fetești-București Obor și retur
-R 8122 Slobozia Veche – București Nord se anulează pe distanța Slobozia Veche – Urziceni
-R 8153 Urziceni – Slobozia Veche
-R 8154 Slobozia Veche – Urziceni
-R 8201 / 8205 Buzău – Fetești – Constanța
-R 8208 / 8204 Constanța – Fetești – Buzău
-R 8206 / 8202 Constanța – Fetești – Buzău
-R 8203 / 8207 Buzău – Fetești – Constanța

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, ninsoare și vânt puternic cu rafale de 95 km/h – 100 km/h, pe raza județelor din sud – estul țării.

Astfel, pe raza SRCF Constanța, din cauza ninsorii viscolite și a rafalelor puternice de vânt, nu funcționează rețeaua națională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 stații CF funcționează pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu – Dunărea (pe firul II), Fetești – Ramificație Borcea (pe firul I) și Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călatori, R 8340, staționează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia și Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanța, din cauza vântului puternic, nu funcționează sistemul de semnalizare – acustic, vizual și barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulnița – Perișoru, Valu lui Traian, Bărăganu – Jegălia, Bărăganu – Fetești, Jegalia – Perișoru. Până la remedierea deranjamentelor, toți participanți la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier ” Crucea Sfântului Andrei”, iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

Pe raza SRCF Galați, echipele de intervenție acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Făurei – Dedulești, pe firul II, în stația Plopu și între Lacu Sărat – Traian Sat, unde 3 trenuri de călători – R 7360, IR 1570 și IR 1732 – au rămas defecte, cu pantografele rupte și staționează pentru remediere.

Menționăm faptul că, echipele de intervenție ale SRCF Constanța și Galați acționează în continuare pe rețea feroviară din sud-estul țării, astfel încât să fie remediate operațional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiții optime în această perioadă, în care sunt valabile atenționările meteo de cod galben și portocaliu pe raza județelor din sud – estul țării, unde rafalele de vânt viscolit ating viteze de până la 100 km/h.

Pe raza SRCF Galați, din cauza intensificări rafalelor de vânt, începând cu ora 8.25, toate trenurile vor circula pe intervalul CF Galați – Făurei – Țăndărei doar cu locomotive Diesel, cu excepția trenurilor tractate cu locomotive electrice, care acum sunt în circulație, pe secția respectivă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed