Tribunalul Bucureşti se pronunţă astăzi privind legalitatea grevei de la metrou

Angajaţii Metrorex cer conducerii majorarea salariilor cu 20% din 2010, motivând că productivitatea muncii a crescut cu 30 de procente. Conducerea companiei a solicitat Tribunalului Bucureşti să se pronunţe în privinţa legalităţii grevei, iar Curţii de Apel să suspende greva pe o perioada de 30 de zile.

„Greva generală se va desfăsura în fiecare zi în perioada 4-16 pe termen nelimitat, aşa cum prevede legea. Din păcate am ajuns în această ultimă fază”, spune Ion Rădoi, lider sindical Metrorex.

„Este interzisă conform ordonanţei 99/2009, negocierea contractului colectiv de muncă la Metrorex şi celelalte companii până ce vom avea un buget aprobat şi un fond de salarii stabilit”, a explicat directorul general Metrorex Gheorghe Udrişte.

Autorităţile spun că nu pot face nimic fără un buget de stat pentru 2010.

„După adoptarea legii bugetului de stat vom intra în negocieri şi pe parcursul lunilor decembrie – ianuarie, vom discuta tot ceea ce se poate discuta cu privire la salarii”, a declarat premierul interimar Emil Boc.

„Ne impiedică legea să procedam altfel decât este scris aici şi anume să negociem contractele colective de muncă numai după ce există bugetul de venituri şi cheltuieli”, spune ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a suplimentat cu 200 numărul de autobuze, troleibuze şi tramvaie pentru a face faţă numărul mare de călători.


Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed