x


 • EUR
  4.6497
  USD
  3.9565
 • 8° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  56%
  Presiune

  34101 hPa
string(9) "transport"

Turkish Airlines scoate bani din piatră seacă. Zborurile către Somalia, printre cele mai căutate

Alte companii aeriene refuza sa isi expuna aeronavele si pasagerii la un zbor intr-o tara devastata de razboiul civil, asa cum este Somalia, dar nu si Turkish Airlines.

Author: Mihai Voican | Sursa: BUSINESS 24 | Publicat: 13.09.2017, 13:04 | Actualizat: 13.09.2017, 13:04

Culmea este ca miscarea aparent lipsita de logica a dat si roade, dupa cum sustin reprezentantii companiei din Turcia, anunta Hurriyet Daily News.

“Somalia este una dintre cele mai profitabile destinatii ale noastre din intreaga lume”, afirma Mustafa Ozkahraman, managerul sucursalei din Kenya a Turkish Airlines.

“Suntem singura companie internationala care zboara acolo. Prima si singura”, lamureste acesta misterul din spatele succesului de pe aceasta piata atipica.

Interesul companiei pentru Africa a inceput sa se manifeste in urma cu 6 ani, cand deservea doar 14 destinatii de pe “continentul negru”. Pana la sfarsitul acestui an, Turkish Airlines va acoperi 52 de rute cu plecare din Istanbul direct spre Africa, masura fiind justificata si de prabusirea profiturilor companiei pe piata din Turcia, dupa tulburarile politice care au survenit odata cu puciul esuat din vara anului trecut.

Pe piata africana, Turkish Airlines este cuncurata de Emirates, dar compania din Dubai opereaza doar 30 de curse, anul trecut anuland una dintre ele, ca urmare a conditiilor economice nesatisfacatoare.

Turcii se declara multumiti, insa. 10 procente din transportul de pasageri si marfuri sunt asigurate de legaturile cu Africa, iar compania se arata increzatoare in sansele de dezvoltare a acestei piete de un miliard de persoane.

 

Citește mai departe pe BUSINESS 24.