Twitter începe să vândă publicitate. Cum te va convinge să dai şi click?

Pentru cei care sperau să scape de publicitate măcar pe Twitter, fără îndoială că ziua de 13 aprilie este una cu ghinion. Cei de la Twitter, care speră să şi scoată bani de pe urma reţelei sociale care a înghiţit până acum mai bine de 150 de milioane de dolari, nu pot decât să spere că această zi va fi una norocoasă.

Lansarea platformei publicitare nu este o surpriză. La fel ca orice altă companie şi Twitter trebuie să scoată bani de undeva, iar existenţa unui plan de a monetiza imensa audienţă de care beneficiază reţeaua socială prin publicitate era preconizată de ceva vreme.

Conform New York Times platforma le va pemite companiilor să îşi insereze mesajul publicitar în stream-ul Twitter astfel încât să iasă în evidenţă în ciuda aglomerării de mesaje. Pentru început, reclamele vor apărea doar în rezultatele căutărilor Apoi, în funcţie de răspunsul utilizatorilor, vor pătrunde atât în stream-ul Twitter.com cât şi în aplicaţiile third party precum TweetDeck sau Tweetie. Printre primii clienţi ai platformei se numără Virgin America, Bravo şi Starbucks.

Pentru început, advertiserii vor licita pe cuvinte cheie în funcţie de CPM, însă Twitter are în plan un sistem propriu de măsurare a eficienţei, sub numele de scor de rezonanţă, care va calcula reach-ul şi impactul pe care fiecare tweet sponsorizat în funcţie numărul de vizualizări, retweet-uri şi favorite-uri pe care îl înregistrează.

Fără click n-am făcut nimic..

Însă vor da utilizatorii click pe reclamele de pe Twitter? Răspunsul la această întrebare ar putea decide nu numai soarta Twitter, ci şi direcţia pe care o va urma întreaga social media în următorii ani.

Previzionarea ratei de click-through este dificilă, însă cei de la Twitter se bazează pe faptul că relevanţa tweet-urilor sponsorizate îi va determina pe utilizatori să le trateze ca pe tweet-urile obişnuite. Astfel, dacă un tweet nu atinge un anumit scor de rezonanţă, Twitter nu îl va mai afişa ca pe un tweet promovat, compania nu va mai trebui să îl plătească, iar utilizatorii nu vor vedea reclame care nu vor fi relevante pentru interesele lor.

Un alt factor care ar putea ajuta la deciderea sorţii acestui demers stă în modalitatea de prezentare a tweet-urilor sponsorizate pe care Twitter a încercat să le integreze natural în stream. Reclamele Twitter arată aproape la fel cu cele obişnuite – singura diferenţă reală pare a fi indicatorul “Promovat de X” de la sfârşitul tweet-ului şi culoarea galbenă a fundalului atunci când cursorul zăboveşte asupra mesajului. Ca atare, mulţi utilizatori aproape că nu vor observa diferenţa şi vor da click pe aceste link-uri la fel ca orice tweet obişnuit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed