Udrea controlează privatizarea hotelurilor din Herculane

Reprezentanţii MDRT au transmis că „obiectivul ministerului este acela de a identifica soluţii de reintroducere în circuitul turistic a structurilor de primire turistică şi a clădirilor monument istoric”.

La rândul său, primarul oraşului-staţiune, Nicuşor Vasilescu, a declarat pentru NewsIn că „proiectul-pilot iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vizează implicarea ministerului în atragerea de investitori privaţi pentru turismul din Băile Herculane, în vederea realizării de investiţii în infrastructura care aparţine autorităţii publice locale, precum şi verificarea modului în care s-a făcut privatizarea activelor din turism la Băile Herculane„.

Unităţile de cazare din Băile Herculane, care erau în posesia statului, au fost privatizate în august 2001, în perioada în care ministru al turismului era Dan Matei Agathon. În prezent, în staţiune nu mai există hoteluri cu capital de stat. Toate unităţile de cazare care au aparţinut întreprinderilor de stat (fosta Întreprindere Balneară şi de Turism Herculane – IBTH şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România- UGSR) sunt acum în proprietatea Hercules Argirom Group (deţinută de omul de afaceri Iosif Armaş) şi SC Sind România SRL.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, declara la sfârşitul lunii martie, la deschiderea Târgului de Turism al României, că în acest an va lansa un proiect-pilot pentru staţiunea Băile Herculane, prin care statul vrea să salveze staţiunea „atât de cunoscută pe vremuri”. Ministrul a mai spus totodată că, în acest sens, vrea să atragă investitori privaţi în staţiune, pentru „a salva un obiectiv turistic strategic pentru Guvern”. Elena Udrea preciza atunci că în Băile Herculane există proprietăţi aflate la o companie privată „care nu a investit nimic acolo şi privatizarea a fost realizată după alte criterii decât cele în interesul turismului”.

Altfel, primarul oraşului-staţiune Nicuşor Vasilescu declara anterior că numărul de turişti din Băile Herculane a scăzut în ultimii trei-patru ani cu cel puţin 20%, din cauza faptului că o parte din hotelurile vândute au fost scoase din circuitul turistic şi nu s-au făcut investiţiile necesare.

„Hotelurile societăţii HerculesArgirom Group au ajuns într-un asemenea hal de degradare, încât au fost scoase din circuitul turistic. Este vorba de hotelurile Minerva, Afrodita, Diana, precum şi de cele din centrul istoric al oraşului, adică Hotelul Traian, care aparţine Ministerului Sănătăţii, Decebal şi Apollo, Pavilioanele 5 şi 6, care sunt închise de câţiva ani”, spunea anul trecut primarul Nicuşor Vasilescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed