Udrea: Firma care controlează hotelurile din staţiunea Herculane este în executare silită

„Încercăm să recuperăm infrastructura de turism de la Herculane, care a ajuns într-o stare avansată de degradare. Intenţionăm să facem această infrastructură să fie reabilitată şi reintrodusă în circuitul turistic”, a spus Udrea, vineri, la finele unui seminar pe tema brandului turistic al României.

Ea a adăugat că firma Hercules care administrează majoritatea hotelurilor din staţiunea Herculane se află în executare silită.

Udrea a precizat că, după ce statul va recupera hotelurile, le va scoate la licitaţie astfel încât „să ajungă la cei care vor să facă turism”.

Hercules, controlată de firma Argirom a omului de afaceri Iosif Armaş, deţine mai multe hoteluri în Băile Herculane, printre care Decebal, Diana, Afrodita, Minerva şi Roman, active preluate de la stat în 2001.

În martie, Udrea declara că Ministerul Dezvoltării şi Turismului vrea să deruleze în acest an un proiect pilot care vizează investiţii în valoare de câteva milioane euro pentru reabilitarea staţiunii Herculane, aflată „în mâna unei companii care până acum nu a făcut nimic acolo”.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, omul de afaceri Iosif Armaş nu a putut fi contactat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed