x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

UEFA nu are încredere în România. A închiriat ALTE stadioane pentru EURO 2020

UEFA şi-au pierdut încrederea în statul român şi a închiriat stadioane pentru Campionatul European de fotbal de anul viitor care se va juca şi la Bucureşti. România promisese că ridică patru arene noi, dar cum lucrările sunt în mare întârziere, oficialii din fotbalul european şi-au luat măsuri de siguranţă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.02.2019, 12:07

Campionatul European de fotbal din 2020 va începe în mai puțin de un an și jumătate, iar stadionul Ghencea este și în prezent un adevărat șantier. O mână de muncitori şi câteva excavatoare fac gropile pentru fundaţia noului stadion. O arenă cu 30.000 de locuri şi dotări de ultimă oră ar trebui ridicată până primăvara viitoare.

 

Noua arena este una dintre cele patru pe care statul a garantat că se vor putea antrena fotbaliştii la Campionatul European de anul viitor. Alt stadion care trebuia reconstruit este Rapid. Autorităţile au renunţat însă la plan, în favoarea unei renovări parţiale şi costisitoare.

 

„Demolarile arenei au început, în teorie, în urmă cu o lună. În realitate însă, stadionul Rapidului este aproape intact, din tribune nici măcar nu au fost înlăturate toate scaunele. Până la începerea Campionatului European, stadionul trebuie să aibă între 14.000 și 14.500 de locuri. Valoarea totală a construcțiilor ajunge la 26 de milioane de euro”, relatează Alexandru Mihei, jurnalist Digi24.

 

Iar de la noul stadion Dinamo și-a luat gândul toată lumea. Va fi gata la un an după Campionatul European. După ce au văzut cum stau lucrurile la inspecţia din februarie anul trecut, oficialii UEFA au luat măsuri. Au închiriat alte arene pentru antrenament: baza de pregătire a FCSB din Berceni, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia şi stadioul Concordiei Chiajna.