Ultimul fruct care se coace în România. Oamenii îl culeg în luna noiembrie. Frigul îl face mai gustos

Ultimul fruct care se coace în România. Oamenii îl culeg în luna noiembrie. Frigul îl face mai gustos. Nu mulți știu, dar gutuile sunt fructele care se recoltează cel mai târziu în România. Motivele? Nu numai că fructele rezistă la temperaturi foarte scăzute, dar chiar devin mai gustoase pe măsură ce vremea se răcește.

Recoltarea gutuilor poate începe în luna septembrie și poate să țină până în noiembrie, în funcție de sol și de soiul gutuilor. Unele fructe se coc mai greu și, chiar dacă pare că temperaturile scăzute le afectează, lucrurile stau, de fapt, invers. Frigul le ajută să devină mai gustoase și mai aromate.

Cum ne dăm seama că a venit momentul să le culegem? Atunci când sunt în proces de creștere, gutuile au o culoare verzuie. Când au ajuns la gradul optim de coacere, culoarea lor este galbenă. Puful prezent pe suprafața fructelor este un alt semn că gutuile au ajuns la maturitate și că pot fi culese. Atunci când sunt coapte, puful se poate șterge cu ușurință de pe coaja lor. Dacă nu sunt suficient de coapte, puful poate fi greu de îndepărtat.

Totodată, mirosul fructelor poate fi un alt indicator că acestea au atins gradul optim de coacere. Atunci când fructele au ajuns la maturitate, parfumul lor este mai puternic. Când încercăm să le rupem de pe creangă, desprinderea lor se face foarte ușor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed