Un bucătar francez dă înapoi steaua Michelin, pentru că este prea costisitor de întreținut

Montceau, un oraș minier în declin, cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori, are o rată a șomajului de aproximativ 20%. Cu afacerile în cădere, Brochot a trebuit să-și reducă personalul din bucătărie de la șase persoane la trei persoane, ceea ce însemna mai puține mâini pentru a executa feluri complicate de calibru Michelin. De la renunțarea la steaua Michelin din noiembrie, “Le France” a trecut de la un meniu premiu fix de 130 $ la un meniu mai ieftin, iar Brochot spune că afacerea continuă. El economisește şi prin utilizarea unor ingrediente mai puțin costisitoare ca cele utilizate în bucătăria fină.

Bineînțeles, nu este prima situaţie în care o stea Michelin este returnată. Aşa cum a scris Hillary Dixler Canavan de la “Eater” de la începutul acestui an, numeroși bucătari de la Marco Pierre White la Sébastien Bras au făcut asta. Motivele care au determinat acest lucru au variat, dar există o tendința care se bazează în principal pe o agravare a sitaţiei generale în lumea restaurantelor fine. Acestea doresc să-și transforme restaurantele în ceva mai casual, fără așteptările înalte pe care le cere recunoașterea Michelin.

Pentru Brochot, care nu conduce un faimos templu de gastronomie de trei stele, ci mai degrabă un restaurant modest, de o stea, care probabil s-a bazat pe includerea sa în ghidul Michelin pentru a genera trafic, această mișcare pare să fie determinată în principal de disperarea economică.

„Situația economică din bazinul ex-miniere este un dezastru”, a scris Brochot la Michelin, potrivit Times. „Ce fac astăzi, nu o fac cu uşurinţă, ci pentru că nu am altă posibilitate.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed