Un membru al comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea şi-a dat demisia

„Narcisa Oprea şi-a dat demisia din Comisia de Selecţie. Nota cu motivele demisiei a fost trimisă la secretariatul general al Guvernului, pentru că ea a fost numită prin decizia premierului. Noi doar am fost informaţi astăzi de această decizie”, a explicat Jiru.

Din comisia de selecţie mai fac parte Marin Dinu, Nicolae Cinteză şi secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Bogdan Alexandru Drăgoi.

În 9 iunie, comisia de selecţie a administratorului, condusă de Enache Jiru, a anunţat că Franklin Templeton Investment Management Ltd este câştigătorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, în condiţiile în care a depus cea mai ieftină ofertă.

La începutul acestei luni, acţionarii Fondului au aprobat contractul de administrare cu fondul american de investiţii Franklin Templeton, în contextul în care reprezentanţii acţionarului majoritar al Fondului, Ministerul Finanţelor, au fost prezenţi la adunare. Totuşi, unele prevederi din contractul de administrare ar putea fi renegociate, în condiţile în care cheltuielile cu administrarea ar putea ajunge la aproape 20 milioane euro pe an.

Preşedintele consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea, Mircea Ursache, spunea la mijlocul lunii iunie că va solicita guvernului să nu dea mandat în AGA pentru încheierea contractului cu Franklin Templeton, în condiţiile în care cheltuielile cu administrarea FP ar sări de la 1,5 milioane euro la 19,6 milioane euro pe an. Ulterior, Finanţele au dat termen Fondului până în 28 septembrie să renegocieze comisioanele şi costurile pe care le implică administrarea Franklin Templeton, dar Fondul încă nu a transmis rezultatele procesului de renegociere.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed