Un restaurant va servi în premieră carne de pui crescută în laborator

Potrivit Eat Just, va fi pentru prima oară în istorie când o carne produsă într-un laborator va fi vândută şi servită într-un restaurant, scrie news.ro.

 

Bogații vor să se bage în față pentru a se vaccina și sunt dispuși să dea sume colosal

 

Restaurantul 1880, cunoscut pentru meniurile sale inovatoare, va include carnea de pui produsă în laborator în trei meniuri: chiflă cu pui crocant cu susan şi ceapă verde; foietaj cu pui şi piure de fasole neagră; şi o vafă crocantă cu arţar, cu pui, condimente şi sos picant.

 

Un psd-ist laudă propunerea pentru Ministerul Sănătății: Nu va fi mai slab decât Tătaru

 

Aceste meniuri vor costa aproximativ 23 de dolari, a declarat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al Eat Just.

 

Tetrick, care a înfiinţat Eat Just în 2011, a spus că firma a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale în 2016.

 

Începând din 2011, compania a atras fonduri de 300 de milioane de dolari, iar la ultima rundă de finanţare a fost evaluată la 1,2 miliarde de dolari.

 

Pentru a crea carnea de laborator numită GOOD Chicken, o cantitate mică de celule animale sunt prelevate din carne de pui. Celulele sunt apoi hrănite cu nutrienţi cum ar fi aminoacizi, carbohidraţi, minerale, grăsimi şi vitamine, aceleaşi tipuri de nutrienţi de care au nevoie animalele pentru a creşte şi a se dezvolta. Apoi, celulele se transformă în ritm rapid în carne, folosind un bioreactor. Tetrick compară acest proces cu cel în care este obţinută berea.

 

Procesul complet de creare a cărnii de cultură durează 14 zile, fiind mai rapid decât în cazul puiului tradiţional, care are nevoie de 45 de zile pentru a ajunge în stadiul în care poate fi sacrificat, a explicat Tetrick.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed