AcasăEconomieUn şofer de Model Y Tesla ucide un motociclist şi un licean...

Un şofer de Model Y Tesla ucide un motociclist şi un licean pe bicicletă, şi răneşte alte trei persoane în China, marca lui Musk dezminte orice defecţiune tehnică şi participă la anchetă

Faptele au avut loc în China la 5 noiembrie.

This video of a Tesla trying to park and instead taking off at high speed, killing two people seems to keep getting deleted, weird!

— Read Jackson Rising by @CooperationJXN (@JoshuaPHilll)

O maşină albă autonomă Tesla Y, care circula cu  viteză pe un drum mai degrabă aglomerat la Chaozhou, în provincia Guandong, a lovit violent mai multe persoane.

Vehiculul a ucis două persoane – un biciclist şi un licean pe bicicletă – şi a rănit alte trei persoane, incljusiv şoferul, în vârstă de 55 de ani, potrivit Reuters.

Maşina şi-a terminat cursa într-o clădire.

Şoferul susţine că a pierdut controlul vehiculului şi vorbeşte despre probleme cu frâna la parcare.

Însă Tesla nu vrea să audă aşa ceva şi-l contrazice.

Întreprinderea lui Elon Musk vorbeşte despre erori şi greşeli ale deficienţe ale şoferului care, susţine ea, ar fi confundat pedalele acceleraţiei şi frânei.

Marca americană consideră că nimic nu arată, din datele colectate, că şoferul a folosit frâna.

Potrivit Tesla, luminile frânei nu s-au aprins în timpul accidentului.

Poliţia chineză locală a deschis o anchetă pentru a analiza vehiculul şi datele înregistrate, iar constructorul a anunţat într-un comunicat că va participa la investigaţii şi că va furniza ”orice ajutor necesar”.

Elon Musk – care se află deja în centrul unei furtuni financiare după ce a cumpărat Twitter la sfârşitul lui octombrie – are de gestionat o nouă zguduitură.

Acesta nu este însă primul accident.

Mai multe accidente legate în mod direct sau indirect de defecţiuni ale modelelor automae Tesla au ţinut prima pagină în ultimii ani.

Ultimele Articole