AcasăActualitateUnii români iau foarte în serios boicotarea Austriei. Ce a făcut patronul...

Unii români iau foarte în serios boicotarea Austriei. Ce a făcut patronul unui mic magazin

Patronul unui mic magazin românesc a decis să boicoteze așa cum poate Austria: nu mai vinde produsele fabricate acolo.

Ideea a venit după ce mai mulți români au anunțat că sunt dispuși să boicoteze afacerile austrice din România.

Grupul financiar austriac Erste Group, care deține Banca Comercială Română, a reacționat joi la decizia Guvernului Austriac la Consiliul European JAI de a împiedica accederea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Willi Cernko, CEO Erste Group, a ieșit cu un mesaj în contextul în care tot mai multe voci din România cer boicotarea companiilor cu capital austriac.

​Clubul CS Universitatea Craiova a anunţat joi un „boicot total” al companiilor austriece partenere, ca urmare a votului Austriei în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne cu privire la admiterea României în Schengen.

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spaţiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancţiona companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul îşi va muta conturile de la banca cu acţionariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil şi consumabile a parcului auto al Ştiinţei nu se va mai realiza în staţiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiţionalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo staţiune montană din Austria, ci într-o altă ţară europeană care are condiţii de pregătire similare”.

Primarul Clujului, Emil Boc: „Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.