Vacanță în tabăra de instrucție militară

0

Fosta bază secretă și fabrică de muniție din Orăștie a devenit în anul 2009 o fabrică de adrenalină: Arsenal Parc – complex turistic cu 3 stele pe epoleți.

 

Complexul de vacanță include 200 de locuri de cazare, iar turiștii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofițer sau luxoase, în Apartamente Colonel și în Vile General.

 

Arsenal Park se întinde pe o suprafață de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăștie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26

 

Anul trecut la Arsenal Park s-au cazat 35.000 de turiști iar alți 40.000 l-au vizitat. În 2014, Arsenal Park are cu 17% mai multi clienți (vizitatori și turiști cazați) față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 15% dintre clienții Arsenal Park au fost turiști străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croația, Germania, Danemarca și Statele Unite ale Americii, a declarat pentru Mediafax Marius Cristescu, proprietarul parcului.

Oaspeții au la dispoziție un areal vast de terenuri pentru exploatare și o mulțime de activități care să îi țină antrenați: instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway, etc.

 

Complexul oferă și Arsenal Spa  care dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.  

 

Flancat de cele 2 terase, Restaurantul-Popotă este deosebit, prin decorațiunile army. Pentru serile răcoroase, micul Sat Dacic, compus din 3 cabane – este o soluție pentru petreceri indoors cu mâncăruri tradiționale.

 

Tarifele variază între 60 și 150 de euro pe noapte, în funcție de confort. Taxa de stațiune este de 1,5 euro. Un mic dejun, pentru situațiile în care nu este inclus în prețul cazării, este de 5 euro.

 

Pe lângă banii de cazare și masă, doritorii trebuie să mai dispună și de suficienți bani pentru a achita plata pentru diverse activități organizate în parc.

 

Astfel, pentru tir cu arme de foc se aplică următoarele tarife:

 

  • pachet 10 cartușe Kalașnikov (cal. 7,62) 125 lei/persoană 
  • pachet 10 cartușe Sniper Master (cal. 30-06) 185 lei/persoană 
  • pachet 10 cartușe Young Guns (cal. 5,6 cu pușcă sau pistol) 95 lei/persoană 
  • pachet 10 cartușe Arsenal Cowboy (revolver cal .38) 80 lei/persoană
  • pachet 10 cartușe Police Special (Glock, CZ, Jerico – 9 mm) 100 lei/persoană
  • pachet 10 cartușe 10 Talere 120 lei/persoană

 

Pentru activități de agrement se percep următoarele tarife:

 

instrucția militară – activitate realizată sub formă de divertisment – 35 lei/persoană; minim 20 de persoane;

treasure hunt – 35 lei/persoană

lupte de Airsoft – 70 lei/persoană/ședință (durată ședință 450 bile jucabile, minim 12, maxim 20 persoane/ședință);

lupte de Paintball – 70 lei/persoană/ședință (durată ședință 100 bile jucabile, minim 10, maxim 20 persoane/ședință);

tir cu arcul – 25 lei/persoană/ședință (ședința 10 săgeți/persoană);

tir cu arme de paintball– 70 lei/persoană/ședință (minim 10 jucători, maxim 20 jucători/ședință);

tir cu arme de airsoft– 70 lei/persoană/ședință (minim 12, maxim 20 jucători/ședință);

plimbare cu transportorul șenilat – 850 lei/tură; o tură durează 30 minute ;