Vacanță în Moscova. Cât costă, ce poți vizita și ce fel de viză îți trebuie ca să ajungi în Rusia

Dimensiunea, reputația și arhitectura sovietică a lui Moscovei i-au conferit o reputație destul de intimidantă. Dar capitala Rusiei înseamnă mult mai mut decât rolul său central în Războiul Rece.

De fapt, orașul are o istorie fascinantă care datează de peste 800 de ani și, deși nu are canalele de vis și farmecul european al omologului său nordic Sankt Petersburg, reprezintă o relaxare în ceea ce privește cultura, găzduind unele dintre cele mai renumite colecții de artă și istorie din țară, teatre și studiouri de film – fără a mai menționa unele magazine extrem de luxoase, restaurante pline de farmec și baruri elegante.

Ca să ajungi la Moscova sau oridunde în Federația Rusă, îți trebuie viză de intrare. Cea mai bună metodă de a o obține este să cereți de la hotelul unde vă cazați sau la oricare alt hotel o invitație. Contra unei sume care poate urca până spre 70 de ore, în funcți de taxa fiecărui hotel, veți obține această invitație cu care va trebui să o puneți la dosarul pe care îl depuneți la Ambasada Rusiei pentru cerea de viză. Cheltuielile ulterioare cu viza te vor costa în jur de 300 de lei.

Citește și Marea soprană a faimosului Teatru Balșoi din Moscova, Margarita Mamsirova locuiește la Bușteni. Soțul său a băgat 30 milioane în Castelul Cantacuzino

Un bilet de avion de avion, București-Moscova, dus-întors, costă în jur de 1.250 de lei dacă  se ia cursa directă cu Aeroflot.

Conform Life.ro, în Rusia transportul public este considerat foarte ieftin și ai la dispoziție metrou, autobuze și tramvaie. O călătorie cu metroul costa 0,65 de euro, iar o cartelă cu 20 de călătorii costă în jur de 8 euro. Un drum de la aeroport în centrul Moscovei poate costa între 15 și 27 de euro.

Unde bei în Moscova. Top baruri de acolo

Un bar celebru este Less Sugar Bar (LSB)  (24 Ulitsa Malaya Bronnaya). Aici se pot servi cocktail-uri de clasă, îndulcite cu miere și siropuri (în loc de zahăr), într-un interior colorat și elegant. Încercați unul dintre brandurile Daiquiris, cum ar fi Santa Monica, realizat cu rom, coajă de grapefruit, lapte de miere și var.

Less Sugar Bar
„Mai puțin zahăr, mai multă viață” este unul dintre sloganurile Less Sugar Bar

Bosco Mishka Bar  (Piața Roșie, 3) este un bar de vinuri nou și elegant, cu un interior teatral,  oferit de surorile Sundukov, chiar în Piața Roșie. Pe lângă o gamă de vinuri europene rafinate, locația oferă în farfurii de salcâm supe, pizette și preparate din carne și pește; un mic dejun zilnic cu clătite de brânză de vaci cu smântână și gem; și o vedere spre Kremlin de pe terasa sa de vară.

Unde mănânci în Moscova. Cele mai bune restaurante din capitala Rusiei

Masters & Margaritas  (2 Bolshoi Palashevsky; 00 7 499 110 0593) este braserie și bar, situat lângă iazurile Patriarhului, au un interior extrem de instagramabil și un meniu de mâncare și băuturi inventiv care se întinde până la plăcinte stroganoff și margarite afumate. Serviciul este minunat.

Masters & Margaritas
Masters & Margaritas este un restaurant foarte instagramabil

• Cele mai bune restaurante din Moscova

48 de ore în. . . Moscova

Prima zi

Dimineața

Cel mai bun loc pentru a începe orice tur al capitalei rusești este puternica Piață Roșie, cunoscută local ca Krasnaya Ploshchad. Cel mai bine e să intrați prin porțile impunătoare ale Învierii la sud de strada Tverskaya. Punctul central al pieței este Kremlinul, care se află după zidurile de cărămidă roșie ale vechii cetăți a orașului. Aici nu este totul deschis publicului (birourile președintelui, de exemplu), dar punctele de atracție accesibile includ colecțiile de comori țariste din Camera Armelor, Palatul Patriarhului și complexul Clopotniță și Fondul Diamant.

Partea „roșie” (Krasnaya) a numelui pieței ar putea să aparțină mai degrabă din Evul Mediu decât din era comunismului, dar un alt obiectiv principal al pieței este Mausoleul lui Lenin  (00 7 495 623 5527), unde cadavrul îmbălsămat al liderului revoluționar se află în interiorul unei clădiri de granit. Rețineți că, deși cozile pot fi lungi, vizitatorilor li se acordă câteva minute în interiorul mauseleului, astfel încât liniile tind să coboare rapid, așa că nu vă lăsați dezamăgiți dacă este pe lista dorințelor.

Catedrala Sf. Vasile , reperul cu cupolă de ceapă, are un interior asemănător unui labirint, interesant și distractiv de explorat, la fel și subevaluatul Muzeul de Istorie al Statului.

St. Basil's Cathedral, just off Red Square
Catedrala Sf. Vasile

La prânz și seara

După ce vizitați obiectivele turistice, mergeți la drăguțul  Dr. Zhivago  (str. Mokhovaya, 15/1) pentru o experiență memorabilă de luat masa rusească: caviar, blini, borș și ukha (supă de pește), precum și caviale de toate felurile și culorile.

După prânz, luați la pas buticurile și mărcile de lux (Cartier, Versace, Hermes) în  magazinul adiacent GUM (Piața Roșie, 3). Prea scump? Centrul comercial Okhotny Ryad din apropiere are magazine pentru toate bugetele. De aici, plimbați-vă prin minunatele grădini Alexander care se întind de-a lungul zidului nordic al cetății sau mergeți de-a lungul Moskvei până la una dintre cele mai bune instituții de artă ale orașului, Muzeul de Arte Frumoase Pușkin  (Ulitsa Volkhonka, 12), unde puteți petrece după-amiaza admirând o gamă impresionantă de capodopere occidentale. Căutați elemente importante precum statuetele lui Amenhotep și ale soției sale Rannai, replica lui David din Michelangelo în curte și Peștele auriu al lui Henry Matisse.

Pushkin State Museum of Fine Arts
Muzeul de Arte Frumoase Pușkin

Ring Garden, bulevardul larg care înconjoară centrul Moscovei este fermecător. Plimbați-vă prin grădinile proaspăt amenajate, uitându-vă la statui, expoziții în aer liber și instalații, până când ajungeți la strada comercială principală a orașului, Tverskaya .

Aici veți găsi Café Pushkin  (Bulevardul Tverskoy, 26А), un loc minunat pentru cină și – puțin mai la nord – Noor , o clădire elegantă cu aspect retro, cu aperitive și cocktailuri fabuloase și o masă iminunată (Str. Tverskaya, 23). Mergeți înapoi spre sud, spre Piața Teatrului, la Teatrul Bolshoi  (Piața Teatrului, 1), care găzduiește piese clasice precum Lacul Lebedelor alături de producții mai noi.

 Bolshoi Theatre
Teatrul Bolshoi

Ziua a doua

Dimineața

Începeți ziua a doua cu o prezentare generală a artei rusești la Galeria de Stat Tretiakov  (Lavrushinsky Ln, 10), a cărei colecție întinsă de peste 170.000 de lucrări acoperă totul, de la icongrafie ortodoxă până la lucrări de la începutul secolului al XX-lea.

Mergeți spre vest de râu pentru a trece prin Zamoskvarechye. Acest cartier este cunoscut în cea mai mare parte pentru atmosfera sa în contrast cu agitația din jurul centrului principal, dar fanii literaturii ar putea dori să vadă uimitoarea biserică Sf. Clement (Ulitsa Pyatnitskaya, 26) și fosta casă a dramaturgului AN Ostrovsky (str. Malaya Ordynka, 9), o clădire interesantă în sine, care găzduiește acum un muzeu despre viața și lucrările sale.

Tretyakov Gallery
Colecția de artă de la Galeria Tretyakov se întinde de la icoane ortodoxe la lucrări de la începutul secolului XX

Continuați-vă drumul spre sud – vest, la Muzeon Parcul Artelor  (Moscova Krymsky Val, 9), o zona de parc în aer liber care adapostește multe statui din era comunistă statui, precum ale lui Lenin, Marx, Stalin. Apoi puteți să mergeți în  Parcul Gorky , unde veți găsi mai multe cafenele pentru o gustare sau o cafea. 

Gorky Park, named in honour of a Communist-era writer, is a vast but scenic park on the bank of the Moscow River.
Parcul Gorky

La prânz și seara

Puteți să vă luați câteva ore pentru explorarea parcului. Nu numai că puteți  admira atmosfera de pe malul râului și puteți urmări localnicii bucurându-vă de timp liber, dar puteți vizita și Garage (Krymsky Val), o galerie de artă contemporană care găzduiește expoziții locale și internaționale.

Mergeți de-a lungul râului, admirând priveliștile și coborâți la noua galerie Tretyakov , (Krymsky Val, 10), unde puteți continua explorarea artei rusești cu preferate din secolul al XX-lea, cum ar fi Chagall, Kandinsky și Malevich. .

Garage Museum, Moscow
Garage, o galerie de artă contemporană

După aceea, traversați podul – asigurându-vă că fotografiați uimitoarea  Catedrală Hristos Mântuitorul  (Ulitsa Volkhonka, 15). Mergeți către Krasny Oktyabr  (Octombrie roșu) (Bersenevskaya nab, 6), o fostă fabrică de ciocolată care este acum o insulă de artă și cultură, unde galeriile de artă, barurile și restaurantele împart spațiul cu statuia lui Petru cel Mare  (Krymskaya Naberezhnaya) înaltă de 98 de metri, construită pentru a comemora 300 de ani ai marinei ruse.

Seara

După ce prindeți orice este la micul dar excelentul Lumière Brothers Centre for Photography (specializat în retrospectiva fotografiei din epoca sovietică), mergeți la terasa Strelka  (Bersenevskaya Naberezhnaya, 14/5), barul-restaurant care aparține Institutului Strelka pentru mass-media, arhitectură și design, al cărui curriculum este supravegheat de Rem Koolhaas.

Vă aflați chiar în mijlocul cartierului vieții de noapte; multe dintre barurile din apropiere – Gipsy (Bolotnaya Naberezhnaya, 3/4), de exemplu, au DJ-uri care cântă până dimineața. Dacă este prea mult, îndreptați-vă peste râu și relaxațivă la Dictaturap Estetica  (Bersenevskaya Naberezhnaya, 6) cu câteva cocktailuri sau beri artizanale.

The Strelka Bar
Clubul Strelka

Unde să stați

Viață de lux

Un prim hotel internațional de cinci stele în post-sovietică din Rusia este Kempinski Moscow Hotel Baltschug. Acesta ține pasul cu concurența prin interioarele sale de lux în mod constant renovate, facilități de top și un serviciu curat. Locația privilegiată peste râu de Piața Roșie și Kremlin nu deranjează. Micul dejun include clătite tradiționale rusești cu caviar roșu și smântână. 

Camere duble costă de la 15.000 RUB (175 GBP)

Designer Digs

Un hotel retro-futurist este StandArt, primul Design Hotels rusesc. Pe lângă faptul că oferă cele mai elegante camere din oraș, are un restaurant condus de un bucătar cu două stele Michelin, un spa și o sală de gimnastică atrăgătoare și o locație convenabilă.

O cameră dublă pleacă de la RUB 12,000 (£ 282). 

StandArt hotel
Barul de pe acoperișul hotelului StandArt

Buget Bolthole

Boutique Hotel Chenonceau are elemente ale arhitecturii moderne ruse în exterior și un interior proiectat în stil clasic englezesc din secolul al 18 – lea, completat cu lei de piatră în grădină și candelabre de cristal și picturi în zonele publice. S-ar putea să fie puțin prea mult pentru unii, dar pentru alții se va simți romantismului în stil rus.

Camere duble costă de la 3600 de ruble rusești (45 GBP).

 

Boutique Hotel Chenonceau
Boutique Hotel Chenonceau

Când să merg 

Iarna este o binecuvântare mixtă, zăpada căzând adesea până în martie, acoperind turnurile sale sovietice distincte, parcurile întinse și bisericile cu cupolă de ceapă cu straturi romantice. Temperaturile extrem de reci nu vor fi suportabile de toată lumea, dar tarifele hotelurilor vor fi ieftine – cu excepția Anului Nou – iar cafenelele, restaurantele și barurile orașului sunt chiar mai primitoare decât de obicei.

Primăvara și vara sunt în mod inevitabil mai populare și costisitoare. Primăvara este un moment deosebit de bun de vizitat pentru că sunt mai puțini turiști, temperaturie sunt rezonabile și găsim evenimente precum Săptămâna modei rusești (aprilie) și Festivalul de primăvară (1-2 mai), în timp ce vara temperaturile, prețurile și numărul de evenimente în aer liber se ridică în tandem. Toamna poate fi plăcută, cu oferte bune și vreme favorabilă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed