„Vacanța rece”, noua modă în turism. Destinația de vis care este din ce în ce mai populară

Verile devin tot mai călduroase în Europa, iar multe persoane aleg destinații de vacanță mai răcoroase, cum ar fi orașele din Norvegia, unde temperaturile depășesc cu greu 20 de grade Celsius.

Așa a apărut o nouă tendință în turism numită „cool-cation” sau „vacanță rece”. Cu oportunități nesfârșite de explorare în aer liber și temperaturi medii de vară cuprinse între 12 și 23 de grade Celsius, Norvegia este o alternativă revigorantă la locurile fierbinți ale Europei.

Turist italian: „În zona mea din Italia, vara este foarte călduroasă. E caniculă și umezeală, așa că îmi place să am parte de vreme mai rece”.

Turistă din Italia: „E o pauză plăcută. În Roma, nu poți să te plimbi pe la această oră. Cred că, odată cu schimbările climatice, va deveni și mai proeminentă această tendință. Oamenii încearcă să scape de o vară caniculară”.

Turist: „E răcoare. Nu mi se pare atât de rău. Eu sunt bărbat, deci pot suporta frigul, dar soția mea are trei straturi de haine pe ea”.

Norvegia: Refugiul Ideal de la Canicula Verii

Odată cu preocupările tot mai mari pentru schimbările climatice și efectele negative ale căldurii extreme, s-a produs o schimbare în modul în care călătorii își planifică vacanțele de vară. Experții din domeniul turismului au numit-o „cool-cation”.

Anders Nyland, directorul unei agenții de turism din Bergen: „Este o tendință. Am simțit-o în Bergen vara trecută și cred că o vom simți și mai mult anul acesta”.

Anders Nyland: „Da, înțeleg acest punct de vedere. Noi, norvegienii, suntem obișnuiți cu această climă în viața noastră de zi cu zi, dar alți oameni din alte părți ale lumii trăiesc cu un tip de climă complet diferit și cred că clima noastră este exotică și interesantă”.

Shawn Milrad, cercetător la Universitatea din Bergen: „Valurile de căldură au crescut în Europa, atât ca frecvență, cât și ca durată și intensitate. De exemplu, în anul 2022 a fost un val de căldură care a luat peste 60.000 de vieți în Europa”.

Norvegia este, așadar, o destinație ideală pentru călătorii care caută să învingă căldura. În plus, între mai și iulie, zilele sunt aproape nesfârșite, datorită soarelui care apune aproape de miezul nopții, potrivit ProTV.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed