Victor Rebengiuc, confesiuni șocante despre sfârșit. ”Nu mă tem de moarte”

De aproape șapte decenii în lumina reflectoarelor, Victor Rebengiuc rămâne pe scenă, în activitate, la 88 de ani. Într-unul din rarele interviuri pe care le dă, actorul, care a jucat recent în „Regele moare” de Eugen Ionesco, nu a ascuns problemele de sănătate pe care le are dar și faptul că nu se teme de sfârșit.

”Nu m-am mai gândit la asta, mi s-a părut că nu aveam de ce să mă gândesc, mă simțeam bine, munceam, trăiam, mă bucuram, mă întristam, Dar, după 80 de ani, am început să mă gândesc la sfârșit, la moarte, și încetul cu încetul mi-am dat seama că n-am de ce să mă tem.

Victor Rebengiuc, confesiuni șocante despre sfârșit: ”Aștept ultima cortină, o să vină. Ce nu îmi place e că mă cam doare și n-aș fi vrut să vină cu durere”

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iscusiţi maeştri ai scenei şi ecranului românesc din toate timpurile: ”Moartea este sfârșitul vieții și viața trebuie să aibă un sfârșit. Rolul acesta a venit exact în momentul în care începusem să mă lămuresc că nu trebuie să ne fie frică, trebuie să ne gândim foarte bine la viața pe care o mai avem de trăit, să o trăim și să plecăm dincolo cu fruntea sus, fericiți că am avut ocazia să trăim și să facem tot ce am putut face mai bun din noi”, sunt confesiunile lui Victor Rebengiuc care anul acesta a împlinit 88 de ani. Vârsta își spune cuvântul, maestrul având ceva probleme serioase de sănătate.

Nicu Covaci, mărturisiri dureroase în anul în care Phoenix împlinește 60 ani: ”Vom muri de foame, nu de gripă. Din muzică nu am cu ce trăi”

Marele actor este în activitate deși a suferit două operații pe coloană, în ultimii 2 ani

”Am avut eu probleme grave de sănătate cu coloana, am două operații pe coloană, și m-am refăcut foarte greu. Încă nu m-am refăcut de tot, dar nu se mai poate pentru că coloana mea e prea mult modificată. Am probleme, dureri mari, siguranță nu prea există în echilibru, merg greu, dar asta e… mi-am spus că aș putea să reiau rolul acesta („Regele moare” de Eugen Ionesco-n.r.) , să jucăm spectacolul și îl joc. Pentru că, în fond, vorbesc despre un om care este la sfârșitul vieții, care are toate belelele care vin odată cu sfârșitul vieții, boli și alte lucruri. Sunt foarte optimist și aștept sfârșitul, aștept ultima cortină, o să vină. Ce nu îmi place e că mă cam doare și n-aș fi vrut să vină cu durere, mi-ar fi plăcut să fie fără durere, să fie în liniște așa, te culci și nu te mai scoli, dar ne mai sculăm de câteva ori și gata”

Cunoscut mai ales pentru rolurile din filmele Moromeţii, Pădurea Spânzuraţilor, Profetul, Aurul şi Ardelenii sau O Scrisoare Pierdută, Victor Rebengiuc a absolvit UNATC “I. L. Caragiale” Bucureşti în 1956, clasa prof. Aura Buzescu şi Beate Fredanov. Este membru al trupei Teatrului Bulandra Bucureşti din 1957, însă concomitent joacă şi în spectacolele altor teatre din întreaga ţară. Între 1990 şi 1996 a fost rector al UNATC “I. L. Caragiale” Bucureşti, iar apoi director al Teatrului Bulandra (1996-1998).

Colegul ”negaționistului” Dan Bittman, Iulian Vrabete de la Holograf a fost internat cu Covid-19. A stat 9 zile în spital!

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri