AcasăPoliticVlad Voiculescu îl atacă pe Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil...

Vlad Voiculescu îl atacă pe Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

Voiculescu face referire la OUG 190, adoptată de guvernul PNL în 30 octombrie, care spune că alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului, în condițiile legii, de către toți consilierii județeni/locali. Or, din cauza retragerii unora dintre consilierii generali și a faptului că nu sunt validate noile mandate, Consiliul General al Municipiului București nu se poate întruni, potrivit G4Media.ro.

 

Patru ani şi jumătate de închisoare pentru un poliţist din Dolj care a luat mită

 

„Săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor. Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în codul administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

 

OMS: Virusul COVID-19 nu se transmite prin apă când înotați

 

Voiculescu, care ar urma să fie viceprimar al Capitalei, potrivit protocolului de colaborare PNL – USR – PLUS, susține că guvernul Orban a făcut această modificare dintr-un interese politic: ”Nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 Decembrie orice negociere”.

 

El arată că efectele acestei OUG ”blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD. În spitalele din București – care, teoretic, erau în responsabilitatea mea – asta se traduce prin perpetuarea grobianismului, a cumetriilor, a hoției, a incompetenței, a amenințărilor față de avertizorii de integritate și a celor care așteptau schimbarea”.

 

 

Ultimele Articole