Vlad Voiculescu, linșat de A3 și RTV. Grindeanu (PSD) și Ben Oni Ardelean (PNL), aliați

0
71

Posturile de stiri controlate de penalii Dan Voiculescu si Sebastian Ghita, Antena 3 si Romania TV, au lansat joi seara atacuri concomitente, extrem de violente, la adresa ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, caruia ii cer sa demisioneze. Pretextul folosit este faptul ca ministrul nu a stiut de ordinul fostului ministru al Sanatatii privind modul in care sunt inmormantati cei care au murit de coronavirus.

 

 

Se prelungește STAREA DE ALERTĂ. Ce vom avea voie să facem de 1 mai și de Paști

 

La ora 20.00, la Antena 3 si Romania TV se difuzau concomitent atacuri virulente la adresa lui Vlad Voiculescu.

„Este un ministru unic in ultimii 30 de ani, nu am mai vazut asa ceva. A avut o prestatie cum eu nu am mai vazut. Cam in toate guverenele daca faceai asa ceva, plecai”, a declamat Razvan Dumitrescu.

In studio se afla prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, care s-a apucat si el sa dea cu ciomagul in ministrul Sanatatii.

 

Apare GHIDUL pentru evitarea aglomerației. Noi REGULI în magazinele din țară

 

 

„Este un regres fata de toti ministrii de la Ministerul Sanatatii. Orice zi in plus cu Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii aduce puncte in minus actualei guvernari. Trebuie schimbat, alta solutie nu exista.

Aceasta incrancenare a USRPLUS de a-l propune non stop pe Vopiculescu ma face sa ma gandesc ca exista multe alte interese. De ce il tin, ca face un management prost?”, a spus Grindeanu.

Prin telefon a intervenit si Ben Oni Ardelean, senator PNL, care i-a dat dreptate lui Grindeanu.

„Nu stiu cine il tine in functie pe Vlad Voiculescu, probabil ca parintii lui. Cei care il sustin ar trebui sa ia atitudine, sa il cheme la ordin, sa-i spuna ‘bai, baiatu’. Ciolos ar trebui sa-i impuna un ritm mai european. Foarte curand se va da socoteala de orice fel de act”, a amenintat senatorul PNL.

In emisiunea lui Gadea, care incepe la ora 21.00, continua linsajul.

La ora 20.00, la Romania TV, atacuri similare, care continua de la ora 21.00 in emisiunea lui Victor Ciutacu. „Oameni ingropati precum cainii”, era afisat pe burtiera RTV.


 

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a avut, joi, o disputa cu jurnalistii pe tema unei prevederi legale care interzice imbracarea pacintilor care a murit de coronavirus. In repetate randuri, ministrul a sustinut ca nu exista o astfel de prevedere, insa un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tataru, care se refera la pacientii autopsiati, prevede ca ”aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”. Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu si-a recunoscut greseala, precizand: ”Am preluat o informatie partial gresita”.

”Nu spune nicaieri intr-un ordin de ministru ca oamenii nu ar trebui sa fie dezbracati. Daca nu s-a respectat undeva este lipsa unui bun simt elementar (…) Nu exista nicio prevedere intr-un ordin de ministru care spune ca oamenii nu trebuie sa fie imbracati”, a afirmat, joi Vlad Voiculescu.

Acesta a repetat ca ”nu scrie nicaieri ca trebuie sa fie inmormantati dezbracati”.

”Daca cei de la pompe funebre au inmormantat oameni fara sa respecte legea, atunci, da, au facut-o de capul lor si nu are nimeni din minister de ce sa isi ceara scuze pentru asta. Imi pare foarte rau daca s-a intamplat lucrul acesta. Nu are nicio legatura cu ce a semnat domnul Nelu Tataru in 2020. Va raspunde cine a gresit. Daca cei de la pompe funebre nu au respectat normele in vigoare”, a mai spus ministrul.

Dupa ce i s-a citit din ordinul de ministru semnat de Nelu Tataru in aprilie 2020, Vlad Voiculescu nu a mai facut comentari.

Ordinul prevede: ”Cadavrele contaminate ca urmare a infectiei COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se imbalsameaza cu caracter obligatoriu la sfarsitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infectiei. Aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”.

Vlad Voiculescu a venit cu precizari, intr-o postare pe Facebook.

”Tocmai am avut declaratii de presa. Din pacate, in cadrul intalnirii am preluat o informatie gresita si am insistat asupra ei in dialogul cu reporterii, lucru pentru care imi cer scuze. Intr-adevar, asa cum mai multi reporteri au semnalat, o parte a celor decedati – si anume cei autopsiati – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate in urma infectiei cu SARS-CoV-2 «se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica in cursul zilei de astazi”, a scris Voiculescu pe reteaua de socializare.