x


 • EUR
  4.6495
  USD
  4.0769
 • 2° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  100%
  Presiune

  33796 hPa
string(16) "instant-articles"

Vodafone a fost obligată să şteargă toate datele cu caracter personal strânse fără acordul expres al clienţilor

Vodafone România a fost obligată de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) să şteargă datele personale ale clienţilor săi, în principal CNP-urile colectate fără acordul expres al acestora, în maximum 30 de zile. Compania telecom a contestat decizia.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2018, 12:40 | Actualizat: 12.07.2018, 12:40

Autoritatea de supraveghere a dispus aceste măsuri după ce a constatat, în urma unei investigaţii, că operatorul telecom ar fi colectat şi stocat copii de pe actele de identitate fără a avea consimţământul expres al persoanelor vizate, prevederi legale exprese în acest sens sau avizul ANSPDCP, notează Profit.ro.

 

O decizie similară a fost adoptată de ANSPDCP şi în cazul Orange România, liderul pieţei locale de telecomunicaţii mobile, care a contestat-o în instanţă. De asemenea, şi Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) şi Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) au contestat în instanţă, fiecare, o decizie similară adoptată de ANSPDCP.

 

Vodafone România este parte a grupului britanic Vodafone şi al doilea jucător local după nivelul veniturilor şi numărul clienţilor. Operatorul avea  9,94 milioane de clienţi la finele anului 2017, în creştere cu 5,2% faţă de decembrie 2016, potrivit datelor grupului britanic de telecomunicaţii.