Voinea: plata TVA la încasare nu are impact asupra bugetului

Conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, 475.000 de firme au fifra de afaceri mai mică de 500.000 de euro şi vor beneficia de pe urma noilor reglementări. Asta reprezintă 92,8% din totalul firmelor. Sub pragul de 65.000 de euro sunt peste 65.000 de firme.

 

Măsura plăţii TVA la încasarea facturii este o măsură în oglindă cu impact neutru asupra bugetului în opinia lui Voinea, deoarece companiile care platesc facturile cu intârziere nu-şi vor putea deduce TVA-ul înainte de a plăti factura.

 

Liviu Voinea declară că după aplicarea noilor reglementări lichidităţile din piaţă vor fi mai mari şi companiile mici şi mijlocii, cele care au cel mai adesea probleme de lichiditate, vor avea mai multe resurse pentru a se putea dezvolta.

 

Secretarul de Stat a mai decrarat că din martie 2013 va fi implementată o directivă europeană prin care se va limita la 30 de zile termenul de plată a facturilor de către stat.

 

Voinea a infirmat zvonurile depre o presupusă cotă de impozitare progresivă, care ar putea urca până la 30%, menţionând că este o diversiune.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed