Vrei turism exotic şi ieftin? Vezi topul celor mai sărace destinaţii europene

0

Topul celor mai ieftine destinaţii externe foarte sărace

Un sejur în oraşul Poprad din Slovacia ajunge la 130 de euro. Tariful include cinci nopţi cazare cu mic dejun şi este valabil pentru intervalul 9 ianuarie-30 aprilie. Oferta este operată prin agenţia Aristocrat Travel.
Ceva familiar: clădirile de blocuri comuniste.
Ceva avantajos: F&B (mâncare şi băutură) foarte ieftine.
Ceva de văzut: ruinele castelului Spiš (Spissky Hrad)-cel mai mare castel medieval din Europa Centrală. Construcţia datează din sec. XII şi se întinde pe o suprafaţă de 41 de mii de metri pătraţi.

O înnoptare la Belgrad ajunge la 27 de euro. Tariful acoperă cazarea în cameră dublă, într-un hotel de trei stele. Oferta turistică este operată prin agenţia Carpe Diem Travel.
Ceva familiar: suburbii periculoase; Zemun-una dintre suburbiile Belgradului e renumită pentru acţiunile infracţionale ale clanului cu aceleaşi nume (droguri şi crime). Dar şi mulţi maidanezi pe străzi.
Ceva de temut: camere de hotel “în renovare”, urât mirositoare, cu apă curentă de un galben dubios.
Ceva de văzut: Catedrala Sf.Sava-una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume şi strada Knez Mihailova, castelul Kalemegdan (de unde poţi privi panoramic tot oraşul).

Următorul nivel de adrenalină-Bosnia

O înnoptare în Sarajevo ajunge la 36 de euro. Tariful acoperă doar cazare în cameră dublă, într-un hotel de trei stele din Sarajevo. Oferta turistică este operată prin agenţia de turism Kiss Travel.
Ceva familiar: mulţi cerşetori de etnie romă.
Ceva de temut: mine antipersoană (în afara oraşului, în zonele montane), evită plimbări nocturne prin Grbavica.
Ceva de văzut: oraşul vechi (Stari Grad), Festivalul de Jazz din Sarajevo (unde au performat Cristina Branco, The John Butler Trio, Richard Bona), Festivalul de Film din Sarajevo (cel mai important festival de film din Balcani), clădirea Vjecnica, tunelul din Sarajevo, construit în 1993, leagă oraşul de aeroport (zonă neutră pe perioada Războiului Bosniac).

Dacă vrei să vizitezi Azerbaijanul, poţi înnopta în Baku, cu 100 de euro, într-un hotel de trei stele. Pentru mai multe detalii, intră aici.
Ceva familiar: apa de la robinet-nu e tocmai recomandat să o beţi.
Ceva de temut: oraşul e foarte periculos noaptea (e preferabil să evitaţi plimbările nocturne prin Baku).
Ceva de văzut: Maiden Tower (Turnul Fecioarei, în oraşul vechi), clădirea Guvernului (Domsoviet) şi parcul Guvernatorului.

Dacă vrei să înnoptezi la Minsk (Belarus), te costă circa 127,6 euro. Tariful include doar cazarea într-un hotel de patru stele din Minsk.
Ceva familiar: metroul comunist, taxiuri scumpe.
Ceva de temut: localnicii şi, în cele mai multe cazuri, hotelierii nu vorbesc engleza.
Ceva de văzut: Biserica Sf. Maria Magdalena-cea mai mare biserică rusească din oraş, Circul din Minsk, muzeul în aer liber Dudutki.
Ceva de cumpărat: şampanie şi ciocolată rusească şi păpuşi Matrioşka.