Vremea se răcește brusc și mai tare. Cod galben de viscol, lapoviță și ninsoare

Vreme se schimbă din nou! Meteorologii de la ANM au emis, luni, o nouă informare de viscol la munte, lapoviță și ninsoare și vânt care va sufla cu peste 110 km pe oră. Până marți seara va fi în vigoare și un cod galben de vânt.

Așadar, potrivit ANM, codul galben intră în vigoare luni la ora 17.00 și va fi în vigoare până marți la ora 22.00.

În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol

Tot luni, de la 17 intră în vigoare și o informare meteorologică, valabilă până joi la ora 20.00, care vizează precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, mai ales în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed