Weekend de iarnă: aproape jumătate de țară, sub avertizări meteo de viscol, ninsori abundente și lapoviță, până duminică dimineața

Meteorologii au emis, vineri dimineață, avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de viscol, ninsori abundente și lapoviță pentru aproape jumătate de țară. Avertizările vizează sudul și estul țării, precum și Carpații Meridionali și Orientali și sunt valabile până duminică dimineață.

Județele Vrancea, Buzău și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș sunt vizate de Codul portocaliu. În aceste zone va ninge abundent (35-50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.
Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și o parte din Moldova, sud-estul Transilvaniei și Carpații Orientali se află sub avertizare Cod galben. În aceste zone vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor
acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre
sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed