World Cup 2010: Africa de Sud – Va trece gazda de faza grupelor?

0

Africa de Sud este ţara organizatoare a turneului final CM 2010 şi joacă în Grupa A, alături de Franţa, Mexic şi Uruguay. O tragere la sorţi dificilă, astfel că e greu de crezut că echipa va accede în faza optimilor. Asta dacă nu cumva FIFA îşi pune în funcţiune infernala maşinărie organizatorică, în care arbitri din Maldive şi Pakistan sunt oamenii-orchestră.

Porecla: Bafana-Bafana

Clasamentul FIFA (la 28 aprilie 2010): locul 88

Antrenor: Carlos Alberto Parreira este brazilian şi a câştigat cu naţionala cariocas titlul mondial în 1994. Are o experienţă impresionantă la turneele finale, el stând pe banca reprezentativei Kuweitului la CM 1982, Emiratelor Arabe Unite la CM 1990 şi Arabiei Saudite la CM 1998. S-a reîntors ca antrenor al Braziliei la CM 2006, dar echipa a fost eliminată în sferturi.

Jucători cheie: Aaron Mokoena este căpitanul echipei şi fotbalistul cu cele mai multe selecţii. Este un fundaş legitimat la ultima clasată din Premier League, Portsmouth. Mai sunt de urmărit Steven Pienaar, de la Everton, un mijlocaş de creaţie care poate juca şi aripă, dar şi atacantul Benni McCarthy (West Ham United), golgeterul all-time al Africii de Sud.

Citeşte mai departe pe REALITATEA.NET