WRS a calificat România în finala Eurovision /VIDEO! Nu s-a mai întâmplat de 3 ani

0

WRS a calificat România în finala Eurovision 2022. În urma votului publicului și a juriului de specialitate, piesa artistului-”Llamame”-se va auzi în faza finală a concursului. Asta după 3 ediții ratate a Eurovision Song Contest.

Aseară, alături de reprezentatul României, au mai urcat pe scenă artiștii din Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

În prima semifinală a popularului concurs de televiziune, și Zdob și Zdub & Franții Advahov, care au reprezentat R. Moldova, s-au calificat în finală cu melodia ”Trenulețul”. O melodie a cărei temă este relația dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Sâmbătă va avea loc finala concurului Eurovision Song Contest 2022.

WRS a calificat România în finala Eurovision. Finalistele semifinalei de aseară Eurovision Song Contest, de la Torino:

Finlanda – The Rasmus, „Jezebel”

Serbia – Konstrakta – „In Corpore Sano”

Azerbaidjan – Nadir Rustamli – „Fade to Black”

Australia – Sheldon Riley – „Not The Same”

Estonia – Stefan – „Hope”

România – WRS – „Llámame”

Polonia – Ochman – „River”

Belgia – Jérémie Makiese – „Miss You”

Suedia – Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”

Cehia – We Are Domi – „Lights Off”

Anul trecut România a fost reprezentată de Roxen, care nu a reușit să se califice. Cea mai bună clasare a României la Eurovision a fost în 2005 și 2010, de două ori locul III (Sistem, respectiv Paula Seling& Ovi)

Jumătate dintre angajații Primăriei Târgu Mureș sunt înrudiți