Zeci de cântăreți și muzicanți chemați la poliție! Au încasat în mod fraudulos ajutoare financiare de la stat

0
7
Zeci de cântăreți și muzicanți chemați la poliție! Au încasat în mod fraudulos ajutoare financiare de la stat

Cei vizați,  cântăreți și lucrători din această industrie în care se învârt mulți bani negri, au fost chemați la poliție pentru interogatorii. Sunt banuiți că au păgubit bugetul cu sume uriașe de bani folosind documente falsificate.

Situația a ieșit la iveală în momentul în care funcționarii Autorității de Plăți și Inspecție Socială din București au început să verifice dosarele ”artiștilor”.

Ancheta vizează nu doar persoanele care ar fi beneficiat de aceste ajutoare frauduloase ci și firmele care ar fi intermediat depunerea acestor acte, iar prejudiciu se ridică la un milion și jumătate de lei, conform stirileprotv.ro

Agenția de Plăți și Inspecție Socială a informat că va verifica toate cele 60.000 de dosare înregistrate anul trecut în scopul primirii de ajutor social și că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la noi anchete. Surse din anchetă au transmis că printre persoanele vizate de percheziții se numără mai mulți cântăreți de muzică de petrecere și lăutari. Zeci de lăutari și figuranți au primit bani destinați celor afectați de restricțiile impuse de apariția pandemiei Banii erau destinați celor afectați de restricțiile impuse de autorități, însă în cazul lor, susțin anchetatorii, plățile s-ar fi făcut pe baza unor falsuri grosolane.

Cât de bine câștigă Maia Morgenstern! Încasează lunar o mică avere ca actriță, profesor, manager de teatru și din drepturi de autor

Șefii agenției de plăți au sesizat imediat Poliția și Parchetul

Așa au aflat că numărul beneficiarilor suspecți este mult mai mare. Dosarele au ridicat semne de întrebare, mai ales în momentul în care au fost observate discrepanțe uriașe între datele de stare civilă sau chiar actele de identitate. O primă observație a fost în cazul celor care, deși ar fi putut să beneficieze de aceste ajutoare încă din martie, ei au început să depună cererile în masă, prin intermediul a două firme, abia spre începutul verii. Într-un caz, cei de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială au observat că actul de identitate prezentat în fotocopie era eliberat la multă  vreme după ce fusese încheiat contractul de drepturi de autor invocat.

Liderul celui mai iubit grup rock de la noi, Adi Bărar de la Cargo este internat, în stare gravă! ”Starea lui de sănătate este mai fragilă dacât ne-am fi putut închipui”