Zelenski a spus adevărul! Câte rachete a folosit Rusia până acum în bombardamente

0

Volodimir Zelenski vine cu noi detalii despre războiul din Ucraina, dar și despre armele folosite de Rusia pe front.

Rusia distruge în mod deliberat cultura și patrimoniul istoric ucrainean, infrastructura socială și locuințele, a afirmat în discursul video de sâmbătă seara președinte ucrainean Volodimir Zelenski.

„Trupele rusești au tras din nou asupra zonelor de frontieră din regiunea Sumi, Nikolaev, orașelor și comunităților din regiunea Zaporojie, regiunea Harkov. Situația din Severodonețk, unde continuă luptele de stradă, rămâne extrem de dificilă. atacuri aeriene, artilerie, tiruri de rachete.

Până în prezent, numărul total al diferitelor rachete rusești folosite împotriva Ucrainei este de 2503. Eroii noștri își mențin pozițiile și fac totul pentru a provoca pierderi maxime inamicului”, a declarat Zelenski.

Zelenski, despre distrugerile generate de Rusia

Referitor la distrugerea Ermitajului Tuturor Sfinților de la Lavra Svyatogorsk din regiunea Donețk, el a subliniat că rușii distrug tot ceea ce este necesar pentru viața normală a ucrainenilor.

„Rusia distruge în mod deliberat cultura și patrimoniul istoric ucrainean, precum și infrastructura socială, locuințele – tot ceea ce este necesar pentru o viață normală. Un stat care face acest lucru nu poate fi membru al UNESCO, să stea la ONU ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat el.