Zelenski se teme de ce ar putea urma la Zaporojie: Ar putea fi cea mai tragică vară din toate timpurile

Se accentuează temerile privind un posibil accident nuclear la Zaporojie. Volodimir Zelenski trage un semnale e alarmă în acest sens.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelkenski a declarat că restabilirea securităţii depline la centrala nucleară Zaporojie – aflată sub controlul forţelor ruse – poate începe odată cu misiunea internaţională, avertizând că, dacă şantajul rusesc cu radiaţii continuă, vara aceasta ar putea intra în istoria diferitelor ţări europene drept una dintre cele mai tragice.

”Diplomaţii ucraineni, partenerii noştri, reprezentanţii ONU şi AIEA elaborează detaliile specifice ale misiunii care urmează să fie trimisă la centrala nucleară Zaporojie. Cu această misiune poate începe restabilirea securităţii depline la ZNPP şi la Enerhodar. Şi sunt recunoscător tuturor celor care s-au alăturat acestei acţiuni şi iniţiative”, a afirmat preşedintele ucrainean.

Totodată, liderul de la Kiev a mai adăugat și că nicio centrală nucleară din lume nu are o procedură în cazul în care un stat terorist transformă o centrală nucleară într-o ţintă.

”Dacă şantajul rusesc cu radiaţii continuă, vara aceasta ar putea intra în istoria diferitelor ţări europene drept una dintre cele mai tragice din toate timpurile. Pentru că nicio instrucţiune, la nicio centrală nucleară din lume, nu are în vedere o procedură în cazul în care un stat terorist transformă o centrală nucleară într-o ţintă”, a conchis liderul de la Kiev.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri