Antifrauda se clatină

Şeful Fiscului, Bogdan Nicolae-Stan, a dat un ordin prin care de la 1 martie s-a redus sporul pentru suprasolicitare psihică de la 25% din salariul brut la 5%, ceea ce va însemna o scădere substanţială a salariilor.

 

Începând cu 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20% faţă de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017.

 

După acel ordin, la începutul acestei luni, directorul SRI, Eduard Hellvig, a anunţat că a demarat procedura de retragere a 23 de ofiţeri SRI care activau în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din ANAF din anul 2014.

 

Decizia dorită de înalţii oficiali ai statului a fost lăudată în unele medii.

 

Surse din ANAF ne-au spus că această suită de măsuri nu e întâmplătoare şi că motivul ar fi rolul decisiv pe care inspectorii Antifraudă îl au în parchete.

 

În perioada 2014 – 2016, atât cât a existat Direcţia Antifraudă din ANAF, inspectorii instituţiei detaşaţi la parchete au stabilit, prin rapoartele de constatare tehnico-ştiinţifice, prejudicii în valoare totală de 19,65 miliarde de lei (4,42 miliarde de euro).

 

„Separat de structurile de prevenire și control, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției de combatere a fraudelor, detașați la unitățile de parchet în vederea acordării suportului tehnic de specialitate procurorilor în cauzele penale din domeniul economico-financiar, au stabilit, în perioada 2014 – prezent, prin rapoartele tehnico-științifice, prejudicii în valoare totală de 19,65 miliarde de lei (4,42 miliarde de euro)”, a scris biroul de presă Antifraudă, la solicitarea ECONOMICA.NET.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed