De la o presă de ulei în satul Luna a ajuns la cel mai bun ulei din Europa

Obţinerea de uleiuri comestibile, prin presare la rece, este o ocupaţie tradiţională, încă practicată în anumite gospodării din Ardeal.

Deosebirea dintre uleiul rafinat şi cel „presat la rece” este că primul suferă tratamente fizico-chimice care îl lasă fără miros şi fără gustul unui produs natural. Uleiul „presat” este un produs foarte căutat şi scump tocmai pentru gustul şi mirosul său, care îi dau o savoare naturală dependentă şi de provenienţa seminţelor.

Produsele au calităţi excepţionale pentru sănătate, ca şi pentru bilanţul contabil al unei mici afaceri.

La început, însă, toate acestea nu au fost de ajuns pentru Felicia Tulai, ca să transforme ocupaţia tatălui său într-o oportunitate de afaceri de succes. Acum tatăl lucrează sub un brand, Luna Solai, care este deja apreciat de cunoscători nu numai în România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed