Sase lucruri pe care nu ai voie sa le spui la munca

În aceste condiții, împărtășirea aspectelor corecte din viața personală și în cele mai potrivite moduri este un fel de artă, scrie Forbes.com. Totul este să te oprești la timp, înainte de a trece de „linia periculoasă”.

 

Iată șase lucruri pe care nu ai voie să le spui la job, deoarece se pot întoarce oricând împotriva ta.

 

  1. Că îți urăști munca. Acesta este ultimul lucru pe care vor să-l audă colegii tăi. Dacă, totuși, te plângi că îți urăști jobul, vei fi etichetat drept o persoană negativă, care nu este parte din echipă. Mai mult, asemenea afirmații scad moralul grupului. Iar dacă află șefii cine sunt persoanele care erodează încrederea în echipă, vor fi bucuroși să-i înlocuiască rapid cu noi angajați, mai entuziaști.

 

  1. Că ești de părere că un coleg este incompetent. La orice loc de muncă există atât persoane foarte competente, cât și colegi incompetenți. Și toată lumea știe cine sunt ei. Dacă nu ai capacitatea și puterea de a-i ajuta să-și îmbunătățească performanțele sau să fie concediați, atunci nu ai nimic de câștigat dacă le subliniezi defectele. Mai mult, s-ar putea să fii considerat de către colegi că încerci să pari mai bun prin comparație cu cineva incompetent.

 

  1. Cât de mulți bani câștigi. Cu siguranță, părinților tăi le place să te asculte vorbind despre veniturile tale lunare. Însă la locul de muncă, sunt mari șanse să trezească păreri negative. Este imposibil ca salariile să fie alocate perfect egal între angajați. Dacă le spui colegilor ce salariu ai, aceștia îl vor compara automat cu venitul lor. Iar din momentul în care colegii tăi vor ști cât câștigi, tot ce faci la birou va fi considerat împotriva nivelului de venit.

 

  1. Ce faci pe Facebook. Ultimul lucru pe care ar vrea să-l vadă șeful tău când intră pe Facebook sunt pozele cu tine bând tequila. Sunt atât de multe moduri în care pozele pe care le postezi pe Facebook te pot prezenta într-o lumină negativă: felul în care ești îmbrăcat, persoanele din compania ta, ce faci sau chiar comentariile prietenilor tăi la poze. Aceste lucruri pot arunca o umbră de îndoială în mintea colegilor atunci când va veni vorba de o eventuală promovare.

 

  1. Ce faci în pat. Fie că ai o viață intimă extrem de bogată, sau că lipsește cu desăvârșire, această informație nu are ce căuta la job. Asemenea comentarii îi va face pe majoritatea colegilor să se simtă inconfortabil sau chiar ofensați. Dacă depășești limita la acest capitol, vei dobândi o reputație negativă.

 

  1. Că îți cauți un alt job. Din momentul în care colegii tăi vor afla că vrei să-ți schimbi locul de muncă, nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Cu atât mai rău va fi dacă vei hotărî să nu mai pleci: vei fi privit drept „persoana care nu mai vrea să fie colegul nostru”. Astfel, nimeni nu se va mai preocupa să construiască relații bune cu tine și riști să fii marginalizat în colectiv.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed