Sociolog: Metrorex se joacă cu vieţile călătorilor!

Apa trece, pietrele rămân. Este deviza după care se pare că se ghidează conducerea metroului, care ignoră sancţiunile repetate ale pompierilor.

 

Şefii Metrorex preferă astfel să plătească amenzile derizorii date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) decât să se conformeze şi să remedieze neregulile care ar putea pune vieţile călătorilor în pericol. Metrorex a fost din nou amendată de ISU pentru că nu a fost rezolvată problema căilor de evacuare, blocate de turnicheţi sau chioşcuri.

 

Sociolog: Tot noi plătim amenzile

 

Specialiştii spun că amenzile se regăsesc în buzunarele bucureştenilor, nu în cele ale şefilor Metrorex, care sfidează sancţiunile ISU.

 

„Este o problemă a relaţiilor dintre instituţiile statului, pentru că s-a ajuns la o formă de teatru absurd, în care instituţiile se amendează între ele – până la urmă noi suntem cei care plătim amenzile alea şi nu se întâmplă nimic. Metrorex este o instituţie a statului, chiar dacă e regie autonomă. Există un Consiliul de Administraţie, cu reprezentanţi ai statului, care în mod normal trebuia să acţioneze. Să-l dea afară pe directorul care răspundea de situaţia respectivă sau alte măsuri. Adică să se treacă de procedura asta la care s-a ajuns, în care instituţii ale aceluiaşi stat se războiesc între ele, să acţioneze coordonat“, afirmă sociologul Mircea Kivu.

 

Acesta spune că Metrorex preferă să plătească amenzile date ISU pentru că sunt mai mici decât chiriile pe care le percep comercianţilor din galeriile de acces la metrou. „Poate că ISU ar trebui să închidă metroul pentru ca şefii instituţiei să se trezească. Abia atunci s-ar întâmpla, probabil, ceva. Dar tot noi o să plătim şi atunci. Directorii ăia de la metrou probabil că îşi fac calcule ce amenzi au luat şi cât încasează de la buticarii care blochează căile de acces. Amenzile sunt nimic pe lângă chiriile pe care le percep comercianţilor“, a mai spus sociologul.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed