„Universitatea nu este o şcoală superioară de meserii, astfel încât să stea în genunchi în faţa angaja­torilor“

„Aş fi bucuros dacă aş vedea o cerere (a studenţilor – n. red.) adresată decanului formulată corect. Nu am pretenţia ca cel care îmi înaintează cererea să îmi scrie eseuri, dar aş vrea să văd o cerere din care să pot să înţeleg ce vrea omul şi să fie redactată corect. Cred că românii au nevoie de limba română corectă pentru a-şi face ordine în propriile capete“, a spus Emil Ionescu, citat de ZF.RO

 

În opinia sa, slaba pregătire a tinerilor de care adesea se plâng angajatorii vine din faptul că studenţii se angajează din timpul facultăţii. Angajarea tinerilor este dictată de condiţiile generale ale acestei societăţi, a explicat decanul.

 

„Am asistat întâmplător la o discuţie a unui tânăr cu alt tânăr. Am ajuns la şapte seara acasă şi am zis că mă apuc de învăţat, însă nu mai eram capabil de nimic, am adormit  buştean, a spus unul dintre tineri. Era plin de bunăvoinţa de a învăţa“.

 

Decanul Facultăţii de Litere a mai spus că, în sistemul austriac de învăţământ, este interzis studentului să lucreze mai mult decât part-time.

 

„Această interdicţie este îndreptăţită, ei au condiţii materiale bune, iar cei care sunt într-o universitate sunt asistaţi social. România administrează sărăcia cu cinism şi îşi ţine populaţia în sărăcie, iar segmentul tinerilor bine educaţi are de suferit“.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed