0800 800 868 – linia verde pentru semnalarea problemelor legate de comportamentul taximetriștilor

Zeci de cazuri în care cetățenii au intrat în conflict cu șoferii de taxi au fost semnalate pe rețelele de socializare în ultimele zile și în special în noaptea de Revelion.

 

Astfel, primarul Bucureștiului le-a cerut cetățenilor să folosească cu încredere linia verde instituită pentru semnalarea problemelor legate de comportamentul șoferilor de taxi și a precizat că este necesar să fie dat fie numărul de înmatriculare al autoturismului, fie indicativul taxiului.

 

„Îi rugăm pe cetățeni să apeleze telefonul verde pe care l-am instituit: 0800 800 868 și să semnaleze cazurile în care taximetriștii refuză curse, negociază la preț cursele dincolo de tariful legal, dacă taximetriștii dau dovadă de un comportament care nu este adecvat, de un limbaj neadecvat și toate măsurile pe care le-am luat la sfârșitul anului privitoare la lezarea călătorului și care privesc convingeri politice, sociale, religioase sau cu tentă sexuală, muzică de proastă calitate, mirosuri urâte, stare precară a autoturismului. Toate acestea trebuie să fie respectate, iar controalele vor fi întețite. Poate că la un moment dat va înțelege toată lumea că nu ne jucăm cu acest serviciu”, a declarat Gabriela Firea.

 

 

„Ne dorim ca serviciul de taximetrie, indiferent de cine este oferit – că este oferit de conducători auto care sunt angajați ai unei societăți sau sunt colaboratori ai unei societăți, ori practică taximetria decocamdată prin sistem de aplicație – să respecte legislația, să asigure siguranța cetățenilor, confortul. Am adus câteva modificări la sfârșitul anului trecut la regulamentul taximetriei. La acestea se vor adăuga și altele care sunt în dezbatere publică. Atrag atenția poliției locale că trebuie să fie mult mai atentă, mult mai vigilentă și să înceapă deja controalele în trafic”, a mai spus Firea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed