2 lucruri de care să țineți cont când vă cumpărați un televizor

Când vine vorba de navigarea pe piața televizoarelor, este ușor să fiți acaparat de un pitch de vânzări. Dacă nu sunteți atent, tot jargonul tehnic v-ar putea lăsa exasperat. 

 

Este important să fiți pregătit. În loc să vă îndreptați către următorul magazin cu nicio idee despre ce să căutați într-un TV LED sau 4K, luați-vă câteva momente pentru a citi acest articol. Nu trebuie să fiți expert în electronică pentru a evita cumpărarea unui televizor greșit. Trebuie doar să țineți cont de câteva idei de bază.

Nu ignorați televizoarelor inteligente

Când ați cumpărat un televizor ultima dată, este posibil să fi decis că nu doriți un model „inteligent”. Poate că software-ul de pe televizoare de atunci era lent sau frustrant de utilizat. Sau, poate, pur și simplu nu vă simțeați confortabil cu felul în care obiceiurile dvs. de vizionare ar putea fi împărtășite cu terți.

 

Aproape toate televizoarele sunt acum modele inteligente. Dacă doriți cele mai recente caracteristici și progrese în tehnologie, va trebui să vă cumpărați un TV Smart. S-ar putea să găsiți câteva modele mai vechi cărora le lipsesc aceste funcții, dar de ce ați dori să cumpărați un televizor deja depășit?

 

Puteți oricând să ignorați funcțiile inteligente, dacă preferați. Pur și simplu nu vă conectați niciodată noul televizor la internet, dar nu vă recomandăm acest lucru. Majoritatea producătorilor de televizoare livrează acum actualizări prin web. Acestea adaugă adesea funcții noi, remediază erorile și – în cazul unor modele mai vechi – deblochează funcționalitatea HDMI 2.1.

 

De asemenea, vă puteți lua stick pe care să îl folosiți pentru streaming. În timp ce interfețele TV au parcurs un drum lung în ultimul deceniu, stickurile de streaming pot fi chiar mai bune.

 

Dacă sunteți absolut hotărât să obțineți un televizor „neinteligent”, singurele opțiuni sunt fie un proiector, fie un afișaj pentru jocuri de format mare (BFGD). Proiectoarele sunt scumpe, necesită adesea mult spațiu și depind în mare măsură de iluminatul dintr-o cameră.

Păstrați buget pentru o bară de sunet sau difuzoare mai bune

Pe măsură ce televizoarele devin mai subțiri și cadrele se micșorează, producătorii au mai puțin spațiu pentru difuzoarele încorporate. De fapt, majoritatea televizoarelor nu folosesc nici măcar difuzoare orientate direct spre spectator. În schimb, producătorii înclină difuzoarele spre partea de jos.

 

Acest lucru are ca rezultat o reproducere slabă a sunetului, mai ales când vine vorba de răspunsul la bas. Următorul dvs. televizor ar putea părea mai prost decât cel pe care îl înlocuiți, chiar dacă este un model emblematic. Dacă sunetul este important pentru dvs., veți dori cu siguranță să vă păstrați bugetul pentru o bară de sunet sau difuzoare surround.

 

O bară de sunet este o opțiune ideală pentru cei cărora le lipsește spațiul sau bugetul pentru un sunet surround adecvat. Puteți găsi un soundbar potrivit pentru orice buget, iar orice soundbar este mai bun decât deloc. Dacă aveți ceva mai mult de cheltuit, puteți investi într-un receptor, difuzoare prin satelit și un subwoofer pentru un sunet surround real.

 

Dacă vă uitați la soundbar-uri, fiți atenți la ARC sau eARC. ARC înseamnă canal de retur audio și simplifică foarte mult conectarea unei bare de sunet la televizor. Puteți utiliza un cablu HDMI pentru a vă conecta bara de sunet la televizor. Televizorul trimite apoi sursa corectă în bara de sunet, indiferent dacă este vorba de un player Blu-ray, consolă de jocuri sau cablu.

 

eARC este următoarea generație de ARC și oferă o compensare mai bună a sincronizării și o lățime de bandă mai mare pentru a sprijini tehnologii precum Dolby Atmos și Dolby TrueHD. Vă puteți conecta oricând bara de sunet printr-un cablu dedicat, dar folosind ARC veți avea un cablu mai puțin de care să vă faceți griji. Unele modele au inclusiv porturi HDMI suplimentare, dacă aveți nevoie de ele.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed