22.000 de pacienti, posibil infectati cu hepatita de un dentist

Scandalul a început în iunie, când un pacient l-a filmat în secret pe doctorul Desmond D’Mello în cabinetul său. Înregistrarea a arătat că medicul, care stoca echipament medical în baie, reutiliza instrumentele fără să le igienizeze şi nu îşi schimba mănuşile după ce termina cu un pacient.

 

„Sunt nervos, sunt supărat că au avut loc aceste scăpări în procedurile de control al infecţiilor”, a spus Dr. Doug Black, purtător de cuvânt al National Health Service.

 

Acum, autorităţile britanice încearcă să depisteze cei peste 22.000 de oameni pe care doctorul Desmond D’Mello i-a tratat în ultimii 32 de ani. Aceştia vor face, gratuit, analize de sânge şi de măduvă osoasă, deoarece există riscul să fi fost infectați cu boli grave precum hepatită B, hepatită C sau HIV. Presa britanică relatează că pentru 160 de persoane există un risc foarte mare de infecţie.

 

„Nu ştii în acest moment dacă tu eşti unul dintre cei ghinionişti”, spune un un britanic.

 

Poliţia britanică s-a implicat la rândul său în această anchetă, deoarece o tânără de 23 de ani a murit anul trecut în condiţii suspecte după o vizită la cabinetul aceluiaşi doctor.

 

„Mi-am dus copiii acolo. Oare i-am pus în pericol, mai ales că sunt aşa de mici? Este înfricoşător”, spune o altă persoană intervievată de jurnaliștii britanici.

 

Jurnaliştii din Marea Britanie spun că acesta este cel mai mare scandal de acest fel din istoria sistemului medical de stat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed