5 motive pentru care merită să vinzi cărți unui anticariat

0

Pentru ele și pentru tine exista totuși o soluție, care poate nu îți este foarte familiară.

Dacă totuși titlul ti-a oferit un indiciu, ne bucurăm sa îți prezentăm aceste cinci beneficii care sperăm să te convingă să apelezi la serviciile de achiziții ale anticariatelor.

Îți eliberezi biblioteca

Mulți dintre noi nu știm că putem valorifica spațiul limitat de care dispunem în bibliotecă, prin vânzarea cărților vechi către anticariate. Procesul este destul de simplu: accesezi pagina dedicată vânzărilor, suni la numărul afișat în pagină și atunci când vei vorbi cu echipa anticariatului, specialiștii în achiziții îți vor cere mai multe detalii despre colecția ta de cărți și te vor ruga să faci o estimare a numărului total de volume de care dispui și la care vrei să renunți. În funcție de negocierea pe care o veți purta, echipa se va deplasa la ține acasă, pregătită să îți elibereze rafturile din biblioteca.

Le oferi cărților o viață nouă

Printre avantajele pe care putem să le enumerăm atunci când vorbim despre vânzarea cărților către un anticariat se numără și noul ciclu de viață de care cartea ta se va bucură. Atunci când vinzi cărțile vechi, ele intră într-un nou circuit, ce le vor aduce mai aproape de noi cititori și, astfel, le dăruiești o viață nouă, ele devenind din nou utile celor ce încă nu le-au parcurs.

Ajuți mediul înconjurător

Dacă tot vorbim de viață nouă pe care le-o dăruiești cărților atunci când le vinzi altor oameni, trebuie să punctăm și faptul că în acest mod ajuți și mediul înconjurător. Atunci când o carte este cumpărată dintr-un anticariat, ea, fiind deja tipărită, nu mai produce daune tuturor copacilor ce se transformă în file de carte. Chiar dacă acest lucru nu înseamnă că protejăm mediul în totalitate, tot este un aport destul de mare pe care îl aducem la conservarea mediului înconjurător.

Oferi altor oameni o șansă la citit

Tot din categoria beneficiilor, este important să menționăm faptul că prin vânzarea cărților unui anticariat ajuți mai multe categorii de oameni să aibă acces la respectivele volume, pe care poate nu le-ar fi cumpărat în mod normal din librării, din cauză că unele dintre ele sunt în ediție limitată sau nu se mai tipăresc. Prin vânzarea cărților unui anticariat oferi o nouă șansă cititorilor avizi de cunoștințe să aibă acces la aceste cărți, cu un buget mai avantajos.

Îți îmbunătățești bugetul

Că tot vorbim de buget, atunci când finalizezi negocierea cu echipa anticariatului vei ști exact ce sumă vei câștigă. Astfel, prin această metodă a vânzării cărților, te poți bucura de o restituire parțială a bugetului pe care l-ai cheltuit inițial, pentru cumpărarea cărților.

Te-am convins? Sună-ne la numărul 021 308 17 72, iar echipa noastră te va sună în cel mai scurt timp.