Așa arăta Marcel Pavel când avea plete! ”Miliția mă tot întreba dacă am serviciu”

Puțini știu că, până ca vocea sa inconfundabilă să fie cu adevărat cunoscută, elegantul și distinsul artist de astăzi făcea box, cânta la tobe și la chitară bass. Asta în ciuda dorinței  tatăl său care îi încuraja pe tânărul Marcel să ia în serios cursurile de pian și violoncel.

”La sfâșitul anilor ’80, din cauza ținutelor hippie și rock și a pletelor milițienii mă tot tot întrebau dacă muncesc undeva, dacă am de lucru. Nici să spui că esti artist nu prea era o soluție”, își aduce aminte de acele vremuri Marcel care, a abandonat pleata în momentul în care s-a calificat printre soliștii români ce au avut contracte în Occident. Și asta s-a întâmplat cu mult înainte de 1989.

”Nu am fost niciodată tentat să rămân afară deci era destul de greu în țară. Țara asta m-a atras întotdeauna ca un magnet, aici este sufletul meu”, ne spune Pavel, a cărui mare dorință, aceea de a fi primit în anii ’80 în faimosul Cenaclu ”Flacăra” s-a împlinit abia anul trecut.

Motivul rușinos pentru care Țăndărică îl evită de ani buni pe Nicu Covaci. I-a promis că-l bate!

La vârsta de 6 ani, Marcel Pavel începe studiile muzicale, înscriindu-se la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Câmpulung Muscel, la violoncel şi pian. Urmează apoi Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, studiind în paralel percuţia şi îndreptându-se spre rock. După câțiva ani în care a cântat la chitară bass și tobe (amintim perioada când a făcut parte din trupa veteranilor rockeri de la RIFF), a urmat turnee pe întreg continentul ca solist. Artist consacrat, cu vânzări record, mai ales după lansarea albumlui ”Frumoasa mea” (2000),  Marcel Pavel și-a reluat studiile după trei decenii, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – Secţia Canto clasic, pe care a absolvit-o la 50 de ani.

Silviu Prigoană a devenit pensionar! Doar 37.000 îi intră lunar pe card

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed