5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 16.09.2011

ZF: Piaţa imobiliară dă semne de viaţă: şantierele sunt încă puţine, dar sunt. Un şantier mare în Floreasca, unde este construită cea mai înaltă clădire din Bucureşti, un altul lângă Politehnică, unde se ridică de asemenea o clădire de birouri lângă cel mai scump mall; se mai construieşte şi în Pipera, dar şi în Piaţa Charles de Gaulle, proiecte mai mici, iar alte dezvoltări stau să înceapă în toamna acestui an; nu mai este exuberanţa din 2007-2008, dar nici îngheţul din ultimii doi ani.

România liberă: Rezoluţia de 120 de miliarde euro
. Rezoluţia pentru combaterea corupţiei în UE propusă de Monica Macovei a primit peste 500 de voturi în Parlamentul European. Documentul ar putea ajuta România să asaneze frauda în domenii ca achiziţiile publice şi folosirea fondurilor europene. Proiectul de rezoluţie, care a întrunit 533 de voturi pentru, doar 3 împotriva şi 11 abţineri, cere Comisiei Europene măsuri concrete şi norme comune pentru sancţionarea cazurilor de corupţie, iar statelor membre le solicită un sprijin politic clar pentru punerea în practică a acestor norme.

Econtext: TOPUL judetelor din Romania in functie de numarul somerilor din mediul privat. numarul somerilor a fost de 437.811 in luna august, potrivit ANOFM. In afara acestora, sunt si alte persoane fara loc de munca, dar care nu sunt in evidentele ANOFM. Din toate judetele Romaniei (41 de judete + Bucuresti), avem doar doua in care numarul somerilor din sistemul privat il depaseste pe cel al somerilor din mediul bugetar. Este vorba despre Bucuresti (59% din totalul somerilor vin din mediul privat) si Timis (51% sunt persoane concediate de la companiile private). In rest, predomina persoanele concediate din mediul public.

Adevărul: Firmele mijlocii sunt cronic decapitalizate. Companiile cu cifre de afaceri între 2 şi 50 de milioane de euro sunt mai sensibile la criză, arată directorul pentru sectorul mediu din cadrul ING, Bogdan Boteanu. Companiile de dimensiuni medii sunt mai flexibile decât cele mari şi mai stabile decât cele mici, dar au mare nevoie de capital pentru dezvoltare, afirmă oficialul ING.

EVZ: Noile reguli de gramaj scumpesc pâinea abuziv. Pentru a elimina concurenţa neloială, gramajul minim al unei pâini este, de ieri, 300 de grame. Chiar dacă preţul nu ar trebui să crească, pâinea e mai scumpă. Cu toate că oficial toţi producătorii susţin că oricum ofereau pâine cu o greutate optimă, de ieri parcă pâinea s-a „umflat”, spun cumpărătorii. Dar, odată cu noile reglementări, românii riscă să scoată şi mai mulţi bani din buzunar, chiar dacă oficialii asociaţiilor de profil susţin că preţul nu ar trebui să se modifice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed